ЧОРБА ОД "ЦВЕТНОГ" ПОВРЋА: Са броколијем и карфиолом
Кад се удруже две главице, карфиола и броколија, настане ова прелепа чорба препуна њихових "цветића", са додатним шмеком пармезана.
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 1 мала главица карфиола
- 1 мала главица броколија
- мало зелени за супу
- 1 кашика мешавине сувих биљних зачина
- со, бибер
- 1 дл млека
- 1 дл слатке павлаке
- пармезан, за посипање
Карфиол и броколи оперите, очистите и исцепкајте на мање комаде па ставите да се кува у већој шерпи, заједно са зелени коју сте претходно опрали, ољуштили и исецкали на колутиће. Мало посолите. Кувајте док поврће не омекша, отприлике око 30 минута. Одвојите 8 дл воде у којој се поврће кувало и процедите у другу посуду. Броколи, карфиол и мало шаргарепе ставите у блендер и уситните тако да добијете фину кашу. Вратите смесу у посуду с процеђеном водом од кувања, долијте млеко и по потреби још воде, тако да добијете око литар-два чорбе. Додајте мешавину сувих биљних зачина, и, ако је потребно, мало бибера и соли. Кратко закувајте и на крају згусните чорбу слатком павлаком коју ћете лагано умешати у њу. Оставите да тако скувана чорба одстоји неколико минута пре него што је послужите, јер ће се тако још мало згуснути, па поспите пармезаном сваку порцију.
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"
НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.
25. 10. 2025. у 19:17
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)