СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа

14. 08. 2023. у 19:00

Најбољи и најмекши клач је онај који се прави са кајсијама и меканим бисквитом који се топи у устима

СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа

Foto: Jutjub/Printskrin/Бакина кухиња

Сезона кајсија је управо почела, а многи сматрају да су оне изузетно здраве воћкице, стога их искористите као главни састав за уксни колач:

Потребно за бисквит:

  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • 5 кашика брашна
  • 1 кашика млевене плазме
  • 50 мл. уља
  • 200 мл киселог млека
  • 1 прашк за пециво

И још је потребно:

  • 800 гр. зрелих кајсија

И још:

  • 2 пудинга од слатке павлаке
  • 50 гр маслаца
  • 4 кашике шећера
  • 500 мл. млека

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, млевену плазму, уље, кисело млеко и све добро измешати.

Плех 24 цм обложити пек папиром. Сипати пола теста у плех и распоредити. Пећи на 200 степени око 10 мин само мало да запече.

Пудинг скувати у млеку, додати шећер. У врућ пудунг убацити коцке маслаца и изједначити. Прохладити мало, па распоредити пола кајсија.

Преко кајсија сипати другу половину пудинга, па остатак теста. У тесто распоредити остатак кајсија. Пећи на 200 степени око 50-55 мин.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

НАВИЈАЧИ БАРСЕ У ТРАНСУ: Лионел Меси се враћа кући?