СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа

14. 08. 2023. у 19:00

Најбољи и најмекши клач је онај који се прави са кајсијама и меканим бисквитом који се топи у устима

СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа

Foto: Jutjub/Printskrin/Бакина кухиња

Сезона кајсија је управо почела, а многи сматрају да су оне изузетно здраве воћкице, стога их искористите као главни састав за уксни колач:

Потребно за бисквит:

  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • 5 кашика брашна
  • 1 кашика млевене плазме
  • 50 мл. уља
  • 200 мл киселог млека
  • 1 прашк за пециво

И још је потребно:

  • 800 гр. зрелих кајсија

И још:

  • 2 пудинга од слатке павлаке
  • 50 гр маслаца
  • 4 кашике шећера
  • 500 мл. млека

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, млевену плазму, уље, кисело млеко и све добро измешати.

Плех 24 цм обложити пек папиром. Сипати пола теста у плех и распоредити. Пећи на 200 степени око 10 мин само мало да запече.

Пудинг скувати у млеку, додати шећер. У врућ пудунг убацити коцке маслаца и изједначити. Прохладити мало, па распоредити пола кајсија.

Преко кајсија сипати другу половину пудинга, па остатак теста. У тесто распоредити остатак кајсија. Пећи на 200 степени око 50-55 мин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

ДУНАВ – ПЛАВА НИТ ЕВРОПЕ: Река која није ту због нас већ с нама