СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа
Најбољи и најмекши клач је онај који се прави са кајсијама и меканим бисквитом који се топи у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/Бакина кухиња
Сезона кајсија је управо почела, а многи сматрају да су оне изузетно здраве воћкице, стога их искористите као главни састав за уксни колач:
Потребно за бисквит:
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- 5 кашика брашна
- 1 кашика млевене плазме
- 50 мл. уља
- 200 мл киселог млека
- 1 прашк за пециво
И још је потребно:
- 800 гр. зрелих кајсија
И још:
- 2 пудинга од слатке павлаке
- 50 гр маслаца
- 4 кашике шећера
- 500 мл. млека
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, млевену плазму, уље, кисело млеко и све добро измешати.
Плех 24 цм обложити пек папиром. Сипати пола теста у плех и распоредити. Пећи на 200 степени око 10 мин само мало да запече.
Пудинг скувати у млеку, додати шећер. У врућ пудунг убацити коцке маслаца и изједначити. Прохладити мало, па распоредити пола кајсија.
Преко кајсија сипати другу половину пудинга, па остатак теста. У тесто распоредити остатак кајсија. Пећи на 200 степени око 50-55 мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)