РЕЦЕПТ ЗА ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ КОЈИ НЕ ГОЈИ: Без брашна и шећера, а толико је мекан да се топи у устима
Једноставан колач за све љубитеље чоколадних посластица, а најбоље од свега је што не гоји. У наставку је рецепт за здраву верзију чоколадног колача која не садржи брашно, ни шећер, тако да ћете уживати у њој без страха од сувишних калорија.
Састојци:
- 120 г овсених пахуљица
- 250 мл млека
- 3 банане
- 2 јајета
- 50 г како праха
- 1 прашак за пециво
- прстохват соли
- кашичица екстралта ваниле
За прелив:
- 100 г црне чоколаде
- 3 супене кашике млека
Припрема:
Овсене пахуљице прелијте загрејаним млеком, добро промешајте и оставите 15 минута. Банане изгњечите, па им додајте цела јаја и добро сједините. Потом додајте какао, прашак за пециво и екстракт ваниле, а потом све добро промешајте. У смесу од банана додајте овсене пахуљице и поново све сједините. Чинију за печење премажите са мало путера, а затим излијте добијену смесу. Рерну загрејте на 180 степени и пеците колач око 40-45 минута. Чоколаду растопите са млеком, па је равномерно прелијте преко печеног колача. Када се прохлади исеците га на коцке и служите.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"
ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.
12. 06. 2024. у 20:30
ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)
СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.
12. 06. 2024. у 20:25
ДАО ОТКАЗ У "ГРАНДУ": Раду сам избацио, а Поповић ме питао "Шта глумиш?" Једном су ме батинаши чекали...
ГОРАН Чомор омиљен је међу публиком па и познат по свом оштром језику, те се не исплати стати му на жуљ.
11. 06. 2024. у 16:49
Коментари (0)