НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Направите посни баунти колач
ИМА укус баш као прави!

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Recepti Brigita Husic
Састојци за посни баунти колач:
За тесто:
180мл биљног млека,
125г шећера,
75мл уља,
1 кашичица ванилин шећера,
прстохват соли,
30г какао,
240г брашна,
15г прашка за пециво.
За пуњење:
200мл кокосовог млека,
120г шећера,
1 кашичица ванилин шећера,
200г кокоса,
50мл кокосовог уља.
За чоколадну глазуру:
100г посне чоколаде,
50мл биљног млека.
Посни баунти колач се припрема на следећи начин:
- У посуди помешајте млеко и шећер, па додајте уље, ванилин шећер, со и просејано брашно са какаом и прашком за пециво.
- Све добро сједините, па сипајте у тепсију обложену пек папиром и поравнајте.
- Пеците на 180°Ц око 20-22 минута.
- У шерпу сипајте кокосово млеко, шећер, кокос, ванилин шећер и кокосово уље.
- Кувајте док се мало не згусне, уз непрестано мешање.
- Добијену кору исеците на коцке, па на једну коцку ставите мало кокос фила и преклопите другом коцком.
- Тако радите док не утрошите све. Истопите чоколаду са млеком и добијеном глазуром премажите колаче.
- А постоји и лакши начин, а то је да кору пресечете на 2 једнака дела, један премажете кремом и преко ставите другу кору, па онда прелијте чоколадном глазуром.
(поснајела.рс)
БОНУС ВИДЕО:
ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)