НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Направите посни баунти колач
ИМА укус баш као прави!
Састојци за посни баунти колач:
За тесто:
180мл биљног млека,
125г шећера,
75мл уља,
1 кашичица ванилин шећера,
прстохват соли,
30г какао,
240г брашна,
15г прашка за пециво.
За пуњење:
200мл кокосовог млека,
120г шећера,
1 кашичица ванилин шећера,
200г кокоса,
50мл кокосовог уља.
За чоколадну глазуру:
100г посне чоколаде,
50мл биљног млека.
Посни баунти колач се припрема на следећи начин:
- У посуди помешајте млеко и шећер, па додајте уље, ванилин шећер, со и просејано брашно са какаом и прашком за пециво.
- Све добро сједините, па сипајте у тепсију обложену пек папиром и поравнајте.
- Пеците на 180°Ц око 20-22 минута.
- У шерпу сипајте кокосово млеко, шећер, кокос, ванилин шећер и кокосово уље.
- Кувајте док се мало не згусне, уз непрестано мешање.
- Добијену кору исеците на коцке, па на једну коцку ставите мало кокос фила и преклопите другом коцком.
- Тако радите док не утрошите све. Истопите чоколаду са млеком и добијеном глазуром премажите колаче.
- А постоји и лакши начин, а то је да кору пресечете на 2 једнака дела, један премажете кремом и преко ставите другу кору, па онда прелијте чоколадном глазуром.
(поснајела.рс)
БОНУС ВИДЕО:
ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)