ЗАБОРАВЉЕНИ БОСАНСКИ СЛАТКИШ: Туфахије су савршено летње слатко задовољство које је бојле од сладоледа 100 пута

Novosti online

24. 09. 2023. у 07:00

Баке су радо спремале туфахије, а ми скоро и да не знамо којег су укуса. Поред баклаве, нема лепшег слаткиша од туфахија које морате да спремите по овом једноставном рецепту.

ЗАБОРАВЉЕНИ БОСАНСКИ СЛАТКИШ: Туфахије су савршено летње слатко задовољство које је бојле од сладоледа 100 пута

Foto: Jutjub/Printskrin/Домаћи кухар

Потребно је:

  • 8 јабука средње величине (око 1,5 кг)
  • 200 г шећера
  • 80 г ораха
  • 1 беланце
  • 1 лимун
  • 1 л воде
  • 2 Ванилин шећера

Припрема: Оперите и огулите јабуке, издубите им средину, а коре сачувајте. Јабуке ставите у кључалу воду у којој сте претходно додали 50 г шећера, 1 ванилин шећер и лимунов сок. Куване јабуке извадите, а у исту воду ставите преостали шећер и коре од јабука. Кад сируп прокува, процедите га и оставите нека се охлади.

Куване јабуке које сте напунили мешавином умућеног белањца и млевених ораха и ванилин шећера у тепсију и пеците 15 минута на 180°Ц. Печене јабуке извадите и прелијте топлим сирупом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (1)

ЗАШТИТИМО ПРИРОДУ: Здрава животна средина је основа здравог друштва