ЗАБОРАВЉЕНИ БОСАНСКИ СЛАТКИШ: Туфахије су савршено летње слатко задовољство које је бојле од сладоледа 100 пута
Баке су радо спремале туфахије, а ми скоро и да не знамо којег су укуса. Поред баклаве, нема лепшег слаткиша од туфахија које морате да спремите по овом једноставном рецепту.

Foto: Jutjub/Printskrin/Домаћи кухар
Потребно је:
- 8 јабука средње величине (око 1,5 кг)
- 200 г шећера
- 80 г ораха
- 1 беланце
- 1 лимун
- 1 л воде
- 2 Ванилин шећера
Припрема: Оперите и огулите јабуке, издубите им средину, а коре сачувајте. Јабуке ставите у кључалу воду у којој сте претходно додали 50 г шећера, 1 ванилин шећер и лимунов сок. Куване јабуке извадите, а у исту воду ставите преостали шећер и коре од јабука. Кад сируп прокува, процедите га и оставите нека се охлади.
Куване јабуке које сте напунили мешавином умућеног белањца и млевених ораха и ванилин шећера у тепсију и пеците 15 минута на 180°Ц. Печене јабуке извадите и прелијте топлим сирупом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

САТИМА БЕЗ СТРУЈЕ, РЕАКТОР ХЛАДИЛИ ДИЗЕЛОМ: Хитно саопштење Директората за радијациону и нуклеарну безбедност Србије о стању у Шпанији
ПОСТУПАК хлађења успостављен је уз помоћ дизел генератора.
29. 04. 2025. у 13:02 >> 13:06
Коментари (1)