ДИЈАНА ЂОКОВИЋ ОТКРИЛА РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ОД МЕДА КОЈУ ЈОЈ ЈЕ УВЕК БАКА ПРАВИЛА: Сви је у кући баш обожавају, а Ноле посебно

19. 09. 2023. у 15:12

Рецепт Дијане Ђоковић за питу од меда морате да запишете, јер се ради о неодољивој посластици којој "не" не може да каже ни славни тенисер.

ДИЈАНА ЂОКОВИЋ ОТКРИЛА РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ОД МЕДА КОЈУ ЈОЈ ЈЕ УВЕК БАКА ПРАВИЛА: Сви је у кући баш обожавају, а Ноле посебно

Foto: Jutjub/Printskrin/Reci Peci

Потребне намирнице за коре:

  • 1 јаје
  • 150 г шећера
  • 3 кашике млека
  • 3 кашике меда
  • 60 г масти
  • 450 г брашна
  • кашичица соде бикарбоне

Производи за крем:

 
  • 500 мл млека
  • 5 кашика брашна
  • 180 г шећера
  • кесица ванилин-шећера
  • 250 г маслаца

Прелив од чоколаде:

  • 150 г чоколаде за кување (минимално са 60 одсто какаа)
  • 150 мл павлаке за шлаг

Како се припремају коре?

Загрејте рерну на 160⁰C. У посуду ставите брашно и соду бикарбону. У посебној посуди миксером пенасто умутите јаје, шећер и ванилин шећер.

Лонац с дебљим дном ставите на ватру средње јачине. Успите измиксано јаје и шећер, а потом додајте маст и мед. Када се сви састојци загреју, за шта је потребно око два минута, смањите ватру, те додајте брашно. Мешајте да смеса постане компактна. Ово иде брзо, употребите мало снаге како бисте умешали брашно у течне састојке. Када је тесто повезано, склоните лонац са ватре и у њему оставите тесто јер ћемо га ваљати топло.

Плех за печење димензија 35 x 22 цм окрените наопако па га поспите брашном. Одвојте 1/3 топлог теста јер печемо три коре и разваљајте га на полеђини плеха. Тесто се ваља лагано. Пеците га тако разваљаног на окренутом плеху највише 7 минута, да кора поприми лепу светлорумену боју. Испечену кору ставите на папир за печење да се охлади. Поновите поступак са преостале две коре.

Поступак прављена крема:

Док се коре хладе направите крем тако што ћете брашно сипати у лонац и постепено му додавати млеко. Мешајте да се не би створиле грудвице. Када сте припремљену количину млека усули у брашно, смесу ставите на средње јаку ватру и све време мешајте. За неколико минута ће се скувати па га склоните с ватре и оставите да се охлади.

Маслац на собној температури добро умутите са шећером и ванилин-шећером да добијете кремасту структуру. Затим додајте охлађено млеко и брашно. Готов крем ставите са стране.

Чоколадни прелив:

Чоколаду изломите на мање коцке. Павлаку за шлаг угрејте скоро до кључања, али пазите да не проври. Улијте је у чоколаду и лагано мешајте да глазура постане компактна и повезана. Оставите да се мало охлади па глазуром прелијте колач.

Слагање посластице:

У плех или на лим за печење поставите прву кору. Половином крема равномерно премажите доњу кору. На њу ставите другу па је лагано притисните да се све сједини. Премажите је преосталом половином крема. Ставите последњу, трећу кору и њу такође лагано утисните рукама.

Последњу кору прелијте глазуром. Колач охладите и оставите да одстоји преко ноћи, а потом га исецкајте и послужите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

Коментари (0)

СТАЗЕ КОСМЕТА - ЂАКОВИЦА: Ко срцем мрзи тај је у затвору, ми смо на слободи... (ВИДЕО)