БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија
Када ову посластицу обогатите орасима, укус који се добије је, мало је рећи - генијалан! Сервирајте их уз турску кафицу.

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Састојци:
- 2 јајета
- 2 филџана (50 мл) шећера
- 2 филџана уља
- 2 филџана млевених ораха
- 1 супена кашика прашка за пециво
- 7 филџана брашна
Агда (сируп):
- 2 шоље (од 250 мл) шећера
- 2 шоље воде
- 3 колутића лимуна
Припрема:
1. Сјединити све састојке за тесто па га оставити да 15 минута одстоји у фрижидеру. Узимати мале лоптице и обликовати их у урмашице, па пре ређања у плех сваку ставити на ренде да остане рељефаст траг. Немојте их збијати у тепсији јер ће да нарасту.
2. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 15 минута, затим смањити на 150 степени и пећи још 5 минута.
3. Агду (сируп) кувати 5 минута на лаганој ватри.
4. Врућом агдом залити млаке урмашице.
Послужити их тек када се потпуно охладе.
(Курир Стил)
Препоручујемо

ЈЕДНА ОД НАЈБЛИЖИХ ТРАМПОВИХ САРАДНИЦА ШОКИРАЛА: Ванземаљци постоје, поделићемо истину са народом
ДИРЕКТОРКА националне обавештајне службе (ДНИ) Тулси Габард рекла је да верује у постојање ванземаљаца, али је истакла да мора да буде "опрезна" у вези с оним што износи у јавност, будући да има приступ великом броју поверљивих информација.
06. 08. 2025. у 17:35

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

"ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ РАТ ОКОНЧА!" Зеленски изнео три украјинска захтева за дугорочни мир са Русијом
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски огласио се након што је договорен састанак Владимира Путина и Доналда Трампа и открио шта су његови циљеви на мировним преговорима.
07. 08. 2025. у 16:00
Коментари (0)