БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија

15. 09. 2023. у 12:18

Када ову посластицу обогатите орасима, укус који се добије је, мало је рећи - генијалан! Сервирајте их уз турску кафицу.

БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Састојци:

  • 2 јајета
  • 2 филџана (50 мл) шећера
  • 2 филџана уља
  • 2 филџана млевених ораха
  • 1 супена кашика прашка за пециво
  • 7 филџана брашна

Агда (сируп):

  • 2 шоље (од 250 мл) шећера
  • 2 шоље воде
  • 3 колутића лимуна

Припрема:

1. Сјединити све састојке за тесто па га оставити да 15 минута одстоји у фрижидеру. Узимати мале лоптице и обликовати их у урмашице, па пре ређања у плех сваку ставити на ренде да остане рељефаст траг. Немојте их збијати у тепсији јер ће да нарасту.

2. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 15 минута, затим смањити на 150 степени и пећи још 5 минута.

3. Агду (сируп) кувати 5 минута на лаганој ватри.

4. Врућом агдом залити млаке урмашице.

Послужити их тек када се потпуно охладе.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу