МЕКАНА ТОПЛА ТОРТА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Рецепт за најбољу и најбржу чоколадну торту долази из Шведске

18. 09. 2023. у 15:49

Шведска чоколадна торта једе се топла, а свако ко ју је пробао није остао равнодушан.

МЕКАНА ТОПЛА ТОРТА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Рецепт за најбољу и најбржу чоколадну торту долази из Шведске

Foto: Jutjub/Printskrin/How 2 Bake It by Marko Strižak

Састојци:

  • 135 г путера + за намастити калуп
  • 55 г какаа у праху
  • 350 г шећера
  • 2 чајне кашичице ванилин шећера
  • 2 кашике шећера у праху
  • 130 г глатког брашна + за посипање калупа
  • 3 јаја
  • прстохват соли

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Калуп намастите маслацем и поспите брашном. У лонцу на лаганој ватри отопите маслац. Склоните с ватре и умешајте остале састојке. Ручно мешајте док не нестану грудвице и не добијете једноличну смесу.

Сипајте смесу у подмазан калуп за торте и пеците 35 минута. Проверите како напредује печење након 20 минута. Готова торта мора да има формиран бисквит споља али мора бити гњецава и готово течно изнутра – моћи ћете то да проверите тако што је подигните с обе руке и у ваздуху нежно заљуљате лево-десно.

Пустите да се торта мало охлади у калупу, а затим је пребаците на тањир за послуживање. Богато је поспите шећером у праху и послужите топлу.

Пријатно!

(stil.kurir.rs)

 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

АЛТА банка наставља акцију инклузије и племенитости: Поклони за малишане у Центру за социјални рад у Шапцу