МЕКАНА ТОПЛА ТОРТА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Рецепт за најбољу и најбржу чоколадну торту долази из Шведске
Шведска чоколадна торта једе се топла, а свако ко ју је пробао није остао равнодушан.

Foto: Jutjub/Printskrin/How 2 Bake It by Marko Strižak
Састојци:
- 135 г путера + за намастити калуп
- 55 г какаа у праху
- 350 г шећера
- 2 чајне кашичице ванилин шећера
- 2 кашике шећера у праху
- 130 г глатког брашна + за посипање калупа
- 3 јаја
- прстохват соли
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Калуп намастите маслацем и поспите брашном. У лонцу на лаганој ватри отопите маслац. Склоните с ватре и умешајте остале састојке. Ручно мешајте док не нестану грудвице и не добијете једноличну смесу.
Сипајте смесу у подмазан калуп за торте и пеците 35 минута. Проверите како напредује печење након 20 минута. Готова торта мора да има формиран бисквит споља али мора бити гњецава и готово течно изнутра – моћи ћете то да проверите тако што је подигните с обе руке и у ваздуху нежно заљуљате лево-десно.
Пустите да се торта мало охлади у калупу, а затим је пребаците на тањир за послуживање. Богато је поспите шећером у праху и послужите топлу.
Пријатно!
(stil.kurir.rs)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)