ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ТОЧАК КРОФНЕ: Брзо и лако за прављење
НАПРАВИТЕ ове мекане и ваздушасте крофне. Неће вам бити потребно пуно времена ни вештине.

Фото Pixabay free images
Потребно је:
* 300 г брашна
* 1 кашичица сувог квасца
* 2 кашике шећера
* 30 г путера
* 1 јаје
* 1/2 кашичице соли
Припрема:
Загрејте мало млеко, па додајте шећер, со и квасац. Онда промешајте да се сви састојци сједине. Додајте јаје собне темепратуре и умутите жицом. Сипајте просејано брашно, па шпатулом сједините. Додајте томе путер и умесите тесто. Ставите га у науљену посуду и покријте, па оставите 1-2 сата да одмори. Поделите тесто на 10 делова и обликујте лоптице.
Рукама лоптице мало спљоштите, па ракијском чашом направите рупу на средини.
Поређајте лоптице на плех обложен пек папиром и покријте, па оставите пола сата. У добро загрејани тигањ сипајте уље и пржите крофне. Вадите крофне на убрус да се мало оцеде, па уваљајте у шећер.
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А ГОТОВЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Само три састојка, "лење" лепиње
29. 11. 2023. у 15:49

10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан
29. 11. 2023. у 13:53

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)