НЕОДОЉИВИ СТАРИНСКИ КОЛАЧ: Медено срце без млека и јаја

Novosti online

01. 12. 2023. у 08:00

Посна верзија је преукусна, медено срце сви обожавају.

НЕОДОЉИВИ СТАРИНСКИ КОЛАЧ: Медено срце без млека и јаја

Фото Shutterstock

Потребно:

* 250 мл киселе воде
* 1 шоља шећера
* 1 шоља уља
* 1 кашичица соде бикарбоне
* 1 кашичица цимета
* мало рендане црне чоколаде
* 2 шоље брашна
* 3 кашике џема
* 100 г црне чоколаде
* мало уља
* 200 г ораха

Фото Shutterstock

Припрема:

У вангли измешајте шећер, киселу воду, соду бикарбону, уље, цимет и рендану чоколаду.

Затим додајте брашно, па када добро умутите, не заборавите џем. Када се направи глатка смеса излијте је у плех и пеците на 200 степени око 25 минута (зависи од рерне). Врућ колач богато премажите џемом, поспите орахе, па преко излијте глазуру од растопљене чоколаде и уља. Оставите да се охлади.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ЦЕНА СИРОВЕ КАФЕ НИКАД ВЕЋА: И произвођачи у Србији морали да коригују цене