ТОРТА КОЈА ЋЕ СВАКОГА ОДУШЕВИТ: Новогодишња јелка од палачинки, а прави се никад лакше
Торте које изгледају као да су их пекли чувени посластичари, а које се лако праве су сан сваке домаћице. Направите торту за коју вам треба пола сата и 500 динара. Главни састојци су палачинке, воће и слатка павлака.

Фото Printscreen/YT/CONG COOKING
Најлакши рецепт за најлепшу новогодишњу торту, а прави се од палачинки, слатке павлаке и воћа. За њену припрему није потребно више од пола сата, а изгледа као из најлепших продавница. Од палачинки можете да направите и чувену француску торту, а наш предлог је да ову послужите за Нову годину.
Потребно:
* 1 јаје
* 20 г шећера
* 100 мл јогурта
* 60 мл млека
* 95 г брашна за колаче
* 5 г прашка за пециво
* пар капи зелене боје
За фил:
* 200 мл слатке павлаке
* 1 кашика шећера
* јагоде
* боровнице
Рецпет за торту у облику јелке са палачинкама:
Умутите јаја са шећером, па сипајте јогурт и млеко. Лепо сједините, па додајте просејано брашно и прашак за пециво. Умутите и сипајте пар капи зелене боје и промешајте. Испржите дебље палачинке различитих величина (од већих ка мањим). Умутите слатку павлаку са шећером, па премажите највећу палачинку и поређајте јагоде пресечене на бола и боровнице. Преко ставите другу по величини палачинку и премажите слатком павлаком и поређајте воће. Тако ређајте палачинке док не стигнете до најмање, а између филујте слатком павлаком и воћем. Последњу палачинку премажите умућеном слатком павлаком и на средину ставите целу јагоду. На крају торту поспите шећером у праху.
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СРБИ ОБОЖАВАЈУ: Слана сарма торта идеална за славе
09. 12. 2023. у 11:00

ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Чувена бегова чорба са куркумом
09. 12. 2023. у 14:56

НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
08. 12. 2023. у 14:35

СЛАВСКА САЛАТА СА РИБОМ И ЦВЕКЛОМ: Невероватна замена за руску салату
08. 12. 2023. у 16:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)