УКУСНИЈА ЧАК И ОД МРСНЕ, А ПРАВИ СЕ ВЕОМА ЛАКО: Посна капри торта која се не пече - идеалан дезерт за Светог Николу

Novosti online

18. 12. 2023. у 18:00

ДОНОСИМО вам рецепт за посну капри торту, која се не пече, брзо се спрема и једноставно - идеална је за сутрашњу славу, Светог Николу

УКУСНИЈА ЧАК И ОД МРСНЕ, А ПРАВИ СЕ ВЕОМА ЛАКО: Посна капри торта која се не пече - идеалан дезерт за Светог Николу

Фото Shutterstock

Потребно:

* 800 г кекса (треба вам око 16 комада по реду, а требаће вам 4 реда)
* 300 г чоколаде за кување
* 6 кашика уља

Фил I:

* 1л сока од поморанџе
* 3 пудинга са укусом ваниле
* 3 кашике шећера
* 200 г маргарина
* 100 г шећера у праху

Фил II:

* 300 г јагода (могу и малине, купине, шта год волите)
* 400 мл воде
* 2 пудинга са укусом јагоде
* 8 кашика шећера
* 50 г маргарина

Припрема:

Јагодама додати 5 кашика шећера и 200 мл воде. Оставити да проври, испасирати пасирком за пире и оставити да ври још неколико минута на јачој ватри уз повремено мешање.

За то време размутити пудинг са остаком шећера и 200 мл воде, па закувати у кашу од јагода. Када се згусне додати 50 г маргарина, мешати док се не отопи па склонити са ватре.

Док чекате да се филови охладе, отопити чоколаду са уљем, измешати, треба да је ређе, да се лако маже на кекс и да има за сва 4 реда. Уколико вам се згусне, мало опет загрејте.

Сложити први ред од 16 кексића у облик који вама одговара, па премазати чоколадом и оставити да се стегне. Улупати пенасто 200 г маргарина са шећером у праху па додати охлађен пудинг и све умутити. Пошто се каша од јагода стегла, умутити миксером да мало отпусти.

На кекс нанети фил од ваниле, па од воћа и опет послагати преко кекс, па премазати чоколадом. Понављати поступак док не утрошите и последњи ред кекса, њега такође премазати чоколадом. Около по жељи украсите посним шлагом.

Оставите да одстоји преко ноћи, да се кекс опусти како би торта могла да се сече.

Пријатно!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“