ОВА БРЗА ПОСЛАСТИЦА СЕ ПРАВИ И СЛУЖИ - У ЧАШИ: Тирамису готов за минут
ДИВАН десерт који се заиста изузетно лако спрема.
 
                                                                                    Фото Shutterstock
Потребно:
* 120 г шећера у праху
* 300 г слатке павлаке
* мало екстракта ваниле
* 250 г маскарпоне сира
* пишкоте
* шоља јаке црне кафе
Припрема:
1. У посуду ставите шећер у праху, додајте слатку павлаку и све заједно добро умутите.
2. У другу посуду ставите маскарпоне сир и екстракт ваниле и добро измешајте, па додајте у шлаг и све заједно добро измиксајте.
3. Пишкоте преполовите, умочите их у кафу и ставите у чашу за сервирање.
4. Прелијте их смесом од сира и шлага и по врху украсите ренданом тамном чоколадом.
(Stil)
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (2)