САВРШЕН ФИЛ ОД КАРАМЕЛИЗОВАНОГ ШЕЋЕРА И ЛЕШНИКА: Посне грилијаш обланде које крцкају у устима

Novosti online

04. 01. 2024. у 15:30

ОБАВЕЗНО испробајте овај рецепт. Посне грилијаш обланде су савршени ситни колачи који ће улепшати сваку трпезу.

САВРШЕН ФИЛ ОД КАРАМЕЛИЗОВАНОГ ШЕЋЕРА И ЛЕШНИКА: Посне грилијаш обланде које крцкају у устима

Фото Shutterstock

Обланде са чоколадом су старински колач, наш предлог је да направите посне грилијаш обланде. Комбинација крцкавог карамелизованог шећера са лешницима и обландама је савршена и не постоји особа која ће одолети.

Потребно:

* 200 г шећера
* 100 г лешника
* 10 обланди
* 200 г маргарина

За фил: 

* 200 г шећера у праху

* 200 мл воде
* 1 кесица ванилин-шећера
* 100 г млевених ораха или лешника

Рецепт за грилијаш обланде:

Отопите шећер у шерпи уз непрестано мешање, а онда додајте сецкане лешнике. Брзо мешајте како би се шећер и лешници сјединили. Сипајте грилијаш на пек-папир и поравнајте. Оставите да се стегне. У шерпу сипајте воду, шећер у праху и ванилин шећер.

Кувајте док не добијете густ сируп, све време мешајте. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Затим додајте сецкане лешнике и промешајте. У фил додајте маргарин који сте отопили, па све лепо сједините миксером. Извадите грилијаш из фрижидера и добро га изблендирајте, па додајте у фил и промешајте. Обланду ставите на плех обложен пек-папиром, па премажите филом и преко ставите другу обланду. Тако радите док не утрошите све. Последњи ред треба да буде обланда. Покријте фолијом и ставите нешто тешко преко. Оставите преко ноћи да се стегне у фрижидеру или на тераси.

(StvarUkusa/Mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира