САВРШЕН ФИЛ ОД КАРАМЕЛИЗОВАНОГ ШЕЋЕРА И ЛЕШНИКА: Посне грилијаш обланде које крцкају у устима
ОБАВЕЗНО испробајте овај рецепт. Посне грилијаш обланде су савршени ситни колачи који ће улепшати сваку трпезу.
Фото Shutterstock
Обланде са чоколадом су старински колач, наш предлог је да направите посне грилијаш обланде. Комбинација крцкавог карамелизованог шећера са лешницима и обландама је савршена и не постоји особа која ће одолети.
Потребно:
* 200 г шећера
* 100 г лешника
* 10 обланди
* 200 г маргарина
За фил:
* 200 г шећера у праху
* 1 кесица ванилин-шећера
* 100 г млевених ораха или лешника
Рецепт за грилијаш обланде:
Отопите шећер у шерпи уз непрестано мешање, а онда додајте сецкане лешнике. Брзо мешајте како би се шећер и лешници сјединили. Сипајте грилијаш на пек-папир и поравнајте. Оставите да се стегне. У шерпу сипајте воду, шећер у праху и ванилин шећер.
Кувајте док не добијете густ сируп, све време мешајте. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Затим додајте сецкане лешнике и промешајте. У фил додајте маргарин који сте отопили, па све лепо сједините миксером. Извадите грилијаш из фрижидера и добро га изблендирајте, па додајте у фил и промешајте. Обланду ставите на плех обложен пек-папиром, па премажите филом и преко ставите другу обланду. Тако радите док не утрошите све. Последњи ред треба да буде обланда. Покријте фолијом и ставите нешто тешко преко. Оставите преко ноћи да се стегне у фрижидеру или на тераси.
(StvarUkusa/Mondo)
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)