МАЛО ДРУГАЧИЈА ВЕРЗИЈА: И добијемо неодољиву бајадеру са вишњама

Novosti online

15. 01. 2024. у 13:00

ОВАЈ колач је предивног укуса.

МАЛО ДРУГАЧИЈА ВЕРЗИЈА: И добијемо неодољиву бајадеру са вишњама

Фото Shutterstock

Потребно:

 За смесу:

* млеко 200 мл
* шећер 200 г
* маргарин 250 г
* млевени кекс 500 г
* чоколада за кување 100 г
* вишње 400 г

 За глазуру:

* чоколада за кување,150 г

* уље, 3 кашике

Припрема:

У шерпу усути шећер, додати млеко, исецкан маргарин и шерпу ставити на ватру. Кувати док не проври и док се сви састојци не сједине. Склонити шерпу са ватре, додати млевени кекс и измешати. Добијену смесу поделити на два дела. У један део додати отопљену чоколаду за кување и измешати, а у други део додати сецкане вишње те измешати. Плех премазати уљем и распоредити део са чоколадом, а преко распоредити део у коме су вишње и лепо поравнати.

 За глазуру: 

Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље те отопити на пари.

Чоколадну глазуру нанети преко смесе са вишњама и оставити да се стегне. Колач сећи, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа Тајмс су легитимна војна мета

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета

БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.

19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

ТРАМПОВА НОВА ФРИЗУРА: Мреже се усијале од коментара - расправе због зализане косе (ВИДЕО)

ТРАМПОВА НОВА ФРИЗУРА: Мреже се усијале од коментара - расправе због зализане косе (ВИДЕО)

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.

19. 12. 2024. у 08:37

Коментари (0)

ДЕФИНИТИВНО ОДЛУЧЕНО: Ево да ли ће бити гостујућих навијача на мечу Црвена звезда - Партизан у АБА лиги