МАЛО ДРУГАЧИЈА ВЕРЗИЈА: И добијемо неодољиву бајадеру са вишњама
ОВАЈ колач је предивног укуса.
Потребно:
За смесу:
* млеко 200 мл
* шећер 200 г
* маргарин 250 г
* млевени кекс 500 г
* чоколада за кување 100 г
* вишње 400 г
За глазуру:
* чоколада за кување,150 г
Припрема:
У шерпу усути шећер, додати млеко, исецкан маргарин и шерпу ставити на ватру. Кувати док не проври и док се сви састојци не сједине. Склонити шерпу са ватре, додати млевени кекс и измешати. Добијену смесу поделити на два дела. У један део додати отопљену чоколаду за кување и измешати, а у други део додати сецкане вишње те измешати. Плех премазати уљем и распоредити део са чоколадом, а преко распоредити део у коме су вишње и лепо поравнати.
За глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље те отопити на пари.
Чоколадну глазуру нанети преко смесе са вишњама и оставити да се стегне. Колач сећи, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)