СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци
НЕОДОЉИВИ и слатки, прсте да полижете.
Потребно:
За бисквит:
* 3 јаја
* 10 кашика шећера у праху
* 13 кашика уља
* 16 кашика глатког брашна
* 120 мл млека
* 1 прашак за пециво
За чоколадни прелив:
* 150 г црне чоколаде
* 200 мл млека
* 150 г путера
* 200 г кокоса, за облагање
Припрема:
Измешајте шећер и путер у пенасту смесу, па додајте јаја и млеко. У припремљену смесу просејте брашно и прашак за пециво. Добро промешајте дрвеном кашиком или лопатицом.
Загрејте рерну на 180 степени, квадратни плех (око 25x35 цм) обложите папиром за печење и сипајте смесу. Пеците око пола сата и тестирајте чачкалицом да ли је бисквит готов. Ако испадне, бисквит је спреман.
Бисквит охладити и исећи на коцкице. Отопите чоколаду на пари с путером и млеком. Умочите бисквит у чоколаду, уваљајте у кокос и ставите на чист папир за печење и оставите да мало одстоји.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)
МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.
14. 11. 2024. у 17:17
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)