НАЈСЛАЂИ НАЧИН ДА ПОКАЖЕТЕ ЉУБАВ! Брза торта за Дан заљубљених
ПОКЛОН који никад не разочара!

Фото Shutterstock
Састојци:
* 8 јаја
* 11 кашика брашна
* 1 прашак за пециво
* 1 ванилин шећер
* 1 дл млека
* 0,5 дл уља
* рендана кора поморанџе
За фил:
* 2 пудинга од јагоде
* 1 дл млека за мућење пудинга
* 500 мл млека за кување пудинга
* пола маргарина
* шлаг,
* по жељи, 1 кашичица екстракта јагоде
Припрема:
Направите бисквит за торту тако што ћете умутити жуманца и шећер, након тога додајте уље и млеко, добро сједините, па додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору поморанџе. Када се смеса сјединила, додајте јој умућена беланца.
Кору пеците 20 минута на 200 степени у калупу у облику срца. Уколико немате калуп у облику срца, округли облик бисквита се лако може исећи.
Када се кора испече, пресеците је водоравно, тако да добијете две коре.
Умутите два пудинга од јагоде и скувајте у пола литре млека. Када се охлади, додајте пола маргарина и нафилујте торту. Умутите шлаг, у који можете да додате екстракт јагоде како бисте добили црвену боју. Торту можете украсити и целим јагодама или малинама, или само шлагом, како год вам се највише допада.
Желимо вам срећан Дан заљубљених!
(Stil.kurir.rs)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)