НЕМА КО ИХ НЕ ВОЛИ: Најчоколаднији топли мафини

Novosti online

15. 02. 2024. у 15:30

УКУС истопљене чоколаде у врућим, хрскавим пецивима обрадоваће укућане и госте, а ови мафини се једу врући, јер је тешко дочекати да се охладе.

НЕМА КО ИХ НЕ ВОЛИ: Најчоколаднији топли мафини

Фото Shutterstock

Састојци:

* јаја, 2 комада
* шећер, 175 г
* маргарин, 85 г
* брашно, 225 г
* густин, 25 г
* прашак за пециво, 2 кашичице
* млеко, 5 кашика
* чоколада, 130 г
* чоколадне капљице, 50 г
* лимун, рендана корица

Припрема:

Умутите миксером јаја са шећером, па додајте отопљени маргарин и наставите са мућењем док се смеса фино не уједначи. Затим док мутите постепено додајте обе врсте брашна, млеко, прашак за пециво и рендану кору лимуна. На крају варјачом умешајте чоколаду коју сте претходно растопили. У плех за мафине ставите корпице, па их пуните смесом мало више од половине и одозго распоредите чоколадне капљице. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 25 минута и одмах послужите.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”