НЕМА КО ИХ НЕ ВОЛИ: Најчоколаднији топли мафини

Novosti online

15. 02. 2024. у 15:30

УКУС истопљене чоколаде у врућим, хрскавим пецивима обрадоваће укућане и госте, а ови мафини се једу врући, јер је тешко дочекати да се охладе.

НЕМА КО ИХ НЕ ВОЛИ: Најчоколаднији топли мафини

Фото Shutterstock

Састојци:

* јаја, 2 комада

* шећер, 175 г
* маргарин, 85 г
* брашно, 225 г
* густин, 25 г
* прашак за пециво, 2 кашичице
* млеко, 5 кашика
* чоколада, 130 г
* чоколадне капљице, 50 г
* лимун, рендана корица

Припрема:

Умутите миксером јаја са шећером, па додајте отопљени маргарин и наставите са мућењем док се смеса фино не уједначи. Затим док мутите постепено додајте обе врсте брашна, млеко, прашак за пециво и рендану кору лимуна. На крају варјачом умешајте чоколаду коју сте претходно растопили. У плех за мафине ставите корпице, па их пуните смесом мало више од половине и одозго распоредите чоколадне капљице. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 25 минута и одмах послужите.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом