СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу
КОНКРЕТАН ручак који ће вас дуго држати ситим.

Фото Shutterstock
Потребно:
* 1 црни лук
* 2 чена белог лука
* 3 кашике маслиновог уља
* 2 паприке
* 2 парадајза
* со
* бибер
* оригано
* босиљак
* мајчина душица
* 500 г јунећег млевеног меса
* 1 јаје
* 1 црни лук, ситно сецкан
* 1 чен белог лука
* 2 кашике презли
* 1 кашика маслиновог уља
* 2 равне кашичице соли
* бибер
* крављи сир
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Исецкајте ситно црни и бели лук и пропржите на загрејаном уљу. Додајте паприку исечену на коцке, пропржите па додајте парадајз сечен на коцке.
Додајте со, смањите на средњу температуру, поклопите и динстајте 15-ак минута. Засебно, у посуду ставите млевено месо, јаје, црни лук, ситно сецкан бели лук, презлу, уље, со и бибер па измешајте и месите док не добијете уједначену смесу. Одвајајте по мало смесе, поравнајте, утисните коцкицу сира па формирајте ћуфту. Понављајте поступак док не потрошите месо. Штапним миксером пропасирајте већ динстано поврће па га побиберите и зачините. Сос сипајте у плех па преко њега наређајте ћуфте. Пеците 45 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
(Trpeza)
Препоручујемо

(МАПА) ЖЕСТОКЕ БОРБЕ КОД ПОКРОВСКА: Пуца украјинска одбрана, фронт је постао "пакао"
НА ФРОНТУ код Покровска поново се воде жестоке борбе. То подручје постало је епицентар руских напада, а украјински медији и војска описују ситуацију као изузетно тешка.
14. 05. 2025. у 08:43

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника
ВИСОКИ бивши званичник Кремља, који је желео да остане анониман због осетљивости теме, рекао је да ће Русију на предстојећим преговорима у Истанбулу представљати министар спољних послова Сергеј Лавров и саветник председника за спољну политику, Јуриј Ушаков, објавио је лист Вашингтон пост.
14. 05. 2025. у 09:19

"ЈА НЕ МОГУ ДА НАСТАВИМ БЕЗ ТЕБЕ" Потресна објава Наташе Нинковић: "Ово је најусамљенији дан мог живота" (ФОТО)
НЕМА дана кад не мисли на своју мајку...
14. 05. 2025. у 11:32
Коментари (0)