СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу

Novosti online

20. 02. 2024. у 11:00

КОНКРЕТАН ручак који ће вас дуго држати ситим.

СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1 црни лук
* 2 чена белог лука
* 3 кашике маслиновог уља
* 2 паприке
* 2 парадајза
* со
* бибер
* оригано
* босиљак
* мајчина душица
* 500 г јунећег млевеног меса
* 1 јаје
* 1 црни лук, ситно сецкан
* 1 чен белог лука
* 2 кашике презли
* 1 кашика маслиновог уља
* 2 равне кашичице соли
* бибер
* крављи сир

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Исецкајте ситно црни и бели лук и пропржите на загрејаном уљу. Додајте паприку исечену на коцке, пропржите па додајте парадајз сечен на коцке.

Додајте со, смањите на средњу температуру, поклопите и динстајте 15-ак минута. Засебно, у посуду ставите млевено месо, јаје, црни лук, ситно сецкан бели лук, презлу, уље, со и  бибер па измешајте и месите док не добијете уједначену смесу. Одвајајте по мало смесе, поравнајте, утисните коцкицу сира па формирајте ћуфту. Понављајте поступак док не потрошите месо. Штапним миксером пропасирајте већ динстано поврће па га побиберите и зачините. Сос сипајте у плех па преко њега наређајте ћуфте. Пеците 45 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”