СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу
КОНКРЕТАН ручак који ће вас дуго држати ситим.

Фото Shutterstock
Потребно:
* 1 црни лук
* 2 чена белог лука
* 3 кашике маслиновог уља
* 2 паприке
* 2 парадајза
* со
* бибер
* оригано
* босиљак
* мајчина душица
* 500 г јунећег млевеног меса
* 1 јаје
* 1 црни лук, ситно сецкан
* 1 чен белог лука
* 2 кашике презли
* 1 кашика маслиновог уља
* 2 равне кашичице соли
* бибер
* крављи сир
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Исецкајте ситно црни и бели лук и пропржите на загрејаном уљу. Додајте паприку исечену на коцке, пропржите па додајте парадајз сечен на коцке.
Додајте со, смањите на средњу температуру, поклопите и динстајте 15-ак минута. Засебно, у посуду ставите млевено месо, јаје, црни лук, ситно сецкан бели лук, презлу, уље, со и бибер па измешајте и месите док не добијете уједначену смесу. Одвајајте по мало смесе, поравнајте, утисните коцкицу сира па формирајте ћуфту. Понављајте поступак док не потрошите месо. Штапним миксером пропасирајте већ динстано поврће па га побиберите и зачините. Сос сипајте у плех па преко њега наређајте ћуфте. Пеците 45 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
(Trpeza)
Препоручујемо

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПРАВИ РАЗЛОГ: Откривено зашто је Макрон "добио по носу", Брижит ово није могла да поднесе (ФОТО)
ИНТЕРНЕТ нема милости, а теорије завере се нижу једна за другом...
05. 06. 2025. у 12:00
Коментари (0)