ПОСЛАСТИЦА ЗА СВА ЧУЛА! Банана ролат са белом чоколадом
КРЕМАСТ ролат, који се не пече. Лагана и укусна посластица са кексом, бананом и филом од беле чоколаде.

Фото Shutterstock
Састојци:
* Плазма кекс, 150 г
Фил:
* шећер, 6 кашика
* јаја, 2 ком
* ванилин шећер, 1
* брашно, 6 кашика
* густин, 2 кашике
* млеко, 600 мл
* бела чоколада, 100 г
* банане, 3
* лимунов сок, 10 мл
* маслац, 50 г
Украшавање:
* слатка павлака, 100 мл
Припрема:
- Јаја, шећер, ванилин шећер умутимо и додамо брашно и густин. Све добро умутимо миксером и додамо млеко у смесу. Измешамо смесу да буде глатка и ставимо на шпорет.
Смесу кувамо све док се не згусне. У врућу смесу додамо маслац и белу чоколаду и оставимо да се охлади смеса. У узак и дубок плех, обложен провидном фолијом, ређамо плазма кекс умочен у млеко. Преко кекса распоредимо половину фила и у средину ставимо целе банане попрскане соком од лимуна. Преко распоредимо другу половину фила, онда опет ред плазма кекса и ставимо у фрижидер на 2-3 сата. Када се охлади, колач преврнемо на тацну и украсимо слатком павлаком и сецканим печеним орасима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу
20. 02. 2024. у 11:00

СОЧНА И ЛАГАНА: Парадајз чорба, греје душу и тело, сипаћете тањир више
20. 02. 2024. у 12:00

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)