РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави "мшвук"

Бојана Јовановић

22. 08. 2024. у 11:25

Ево како да направите другачији слаткиш

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави мшвук

Фото: Јутјуб Принтскрин

Потребно је за тесто:

  • 3 жуманца,
  • 70 г шећера,
  • корица лимуна,
  • кашичица ваниле,
  • 140 г меког путера,
  • 30 г меда,
  • 50 г млевених бадема,
  • 230 г брашна,
  • кашичица прашка за пециво,
  • кашика лимуновог сока.

За украшавање:

  • млевени бадеми,
  • беланца,
  • кандиране трешње.

За сируп:

  • 3 шољице меда,
  • шољица лимуновог сока

У посуду ставите омекшали путер са шећером, лимуновом корицом и медом па промешајте све миксером. Додајте жуманца и поново промешајте. Затим додајте брашно, бадеме, лимунов сок и прашак за пециво и мешајте шпатулом. Тако добијено тесто ставите у пластичну фолију и оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Затим измерите куглице од 25 г, премажите их беланцетом па уваљајте у млевене бадеме и ставите директно у плех за печење. Онда на врх сваке куглице „залепите“ ушећерене половине трешње са мало беланаца. Убаците у рерну, претходно загрејану на 160 степени и пеците док лагано не порумене. Извадите их из рерне и сваку куглицу прелијте кашичицом мешавине меда и лимуновог сока. Оставите да се охлади и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.

17. 11. 2024. у 19:48

Коментари (0)

СЕЛЕКТОР ДОНЕО ОДЛУКУ: Пешић саопштио списак играча за мечеве против Данске