РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави "мшвук"
Ево како да направите другачији слаткиш
Фото: Јутјуб Принтскрин
Потребно је за тесто:
- 3 жуманца,
- 70 г шећера,
- корица лимуна,
- кашичица ваниле,
- 140 г меког путера,
- 30 г меда,
- 50 г млевених бадема,
- 230 г брашна,
- кашичица прашка за пециво,
- кашика лимуновог сока.
За украшавање:
- млевени бадеми,
- беланца,
- кандиране трешње.
За сируп:
- 3 шољице меда,
- шољица лимуновог сока
У посуду ставите омекшали путер са шећером, лимуновом корицом и медом па промешајте све миксером. Додајте жуманца и поново промешајте. Затим додајте брашно, бадеме, лимунов сок и прашак за пециво и мешајте шпатулом. Тако добијено тесто ставите у пластичну фолију и оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Затим измерите куглице од 25 г, премажите их беланцетом па уваљајте у млевене бадеме и ставите директно у плех за печење. Онда на врх сваке куглице „залепите“ ушећерене половине трешње са мало беланаца. Убаците у рерну, претходно загрејану на 160 степени и пеците док лагано не порумене. Извадите их из рерне и сваку куглицу прелијте кашичицом мешавине меда и лимуновог сока. Оставите да се охлади и послужите.
Препоручујемо
РОЛ БАКЛАВА СА МАЛИНАМА И ПЛАЗМОМ: Рецепт за савршену посластицу
19. 11. 2025. у 22:21
ПОСНА ШАРЕНА САЛАТА: Рецепт за салату која буди апетит и за посне дане
19. 11. 2025. у 21:28
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)