РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави "мшвук"

Бојана Јовановић

22. 08. 2024. у 11:25

Ево како да направите другачији слаткиш

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави мшвук

Фото: Јутјуб Принтскрин

Потребно је за тесто:

  • 3 жуманца,
  • 70 г шећера,
  • корица лимуна,
  • кашичица ваниле,
  • 140 г меког путера,
  • 30 г меда,
  • 50 г млевених бадема,
  • 230 г брашна,
  • кашичица прашка за пециво,
  • кашика лимуновог сока.

За украшавање:

  • млевени бадеми,
  • беланца,
  • кандиране трешње.

За сируп:

  • 3 шољице меда,
  • шољица лимуновог сока

У посуду ставите омекшали путер са шећером, лимуновом корицом и медом па промешајте све миксером. Додајте жуманца и поново промешајте. Затим додајте брашно, бадеме, лимунов сок и прашак за пециво и мешајте шпатулом. Тако добијено тесто ставите у пластичну фолију и оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Затим измерите куглице од 25 г, премажите их беланцетом па уваљајте у млевене бадеме и ставите директно у плех за печење. Онда на врх сваке куглице „залепите“ ушећерене половине трешње са мало беланаца. Убаците у рерну, претходно загрејану на 160 степени и пеците док лагано не порумене. Извадите их из рерне и сваку куглицу прелијте кашичицом мешавине меда и лимуновог сока. Оставите да се охлади и послужите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА КОЈУ СУ КРИЛИ ГОДИНАМА?! Кристијано Роналдо и Георгина Родригез су све преверили?