ЕГИПЋАНКА: Феноменална торта представља прави рај за сладокусце

Novosti online

07. 03. 2024. у 15:00

ПОСЛАСТИЦА идеална за сваку прилику, кренуће вам вода на уста.

ЕГИПЋАНКА: Феноменална торта представља прави рај за сладокусце

Фото Shutterstock

Састојци:

 За коре:  

* 18 беланца

* 18 кашика шећера
* 150 г млевених ораха
* 3 кашике брашна

 За први фил: 

    18 жуманца

    18 кашика шећера
    6 кашика брашна
    500 мл млека
    250 г путера

 За други фил: 

* 300 г шећера

* 400 г лешника
* 200 г умућеног шлага

Припрема:

Беланца и шећер умутите, па полако умешајте брашно и орахе. У подмазан плех преручите смесу. Пеците на 170 степени док не порумени. Кору поделите на три дела. У шерпу на ринглу ставите млеко и шећер и укувајте. Кључалом млеку, које сте скинули са рингле, додајте умућена жуманца и брашно. Промешајте па вратите и кувајте још 7 минута. У прохлађени крем додајте пенасто умућени путер па сједините.

Засебно карамелизујте шећер, па додајте лешнике и сједините. У подмазан плех излијте припремљену смесу па кад се прохлади, самељите је. Саставите смесу са умућеним шлагом.

Редоследом кора, први фил, други, фил, кора, ређајте све док не потрошите сав материјал.

Декоришите умућеним шлагом.

Bon appetit!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације