ЕГИПЋАНКА: Феноменална торта представља прави рај за сладокусце
ПОСЛАСТИЦА идеална за сваку прилику, кренуће вам вода на уста.
Састојци:
За коре:
* 18 беланца
* 18 кашика шећера
* 150 г млевених ораха
* 3 кашике брашна
За први фил:
18 жуманца
6 кашика брашна
500 мл млека
250 г путера
За други фил:
* 300 г шећера
* 400 г лешника
* 200 г умућеног шлага
Припрема:
Беланца и шећер умутите, па полако умешајте брашно и орахе. У подмазан плех преручите смесу. Пеците на 170 степени док не порумени. Кору поделите на три дела. У шерпу на ринглу ставите млеко и шећер и укувајте. Кључалом млеку, које сте скинули са рингле, додајте умућена жуманца и брашно. Промешајте па вратите и кувајте још 7 минута. У прохлађени крем додајте пенасто умућени путер па сједините.
Засебно карамелизујте шећер, па додајте лешнике и сједините. У подмазан плех излијте припремљену смесу па кад се прохлади, самељите је. Саставите смесу са умућеним шлагом.
Редоследом кора, први фил, други, фил, кора, ређајте све док не потрошите сав материјал.
Декоришите умућеним шлагом.
Bon appetit!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)