ЛАГАН И ИЗДАШАН А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач од ђумбира
ЗАМИРИСАЋЕ вам цела кућа, сваки залогај је све бољи.

Фото Shutterstock
Састојци:
За кору:
* 1/3 шољице шећера
* 1/3 шољице омекшалог путера
* 1 кашика меда
* 1 јаје
* једна и по шољица брашна
* 2 кашичице ђумбира у праху
* пола кашичице соде бикарбоне
* четвртина кашичице мускатног ораха
* прстохват соли
* мало млевеног каранфилића
* 2/3 шољице немасног млека
* 1 кашичица екстракта ваниле
За крем:
* пола шољице немасног крем сира
* прстохват соли
* једна шоља и 3/4 шећера у праху
* 1 кашичица сока од лимуна
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди путер умутите са шећером и, непрекидно мутећи, додајте мед и јаје. Помешајте све наведене суве састојке, па у претходно умућену прву смесу наизменично додајте кашику по кашику сувих састојака и помало млека. Сједините добро смесу па на крају додајте ванилин екстракт. Папиром за печење обложите мањи плех, па у њега изручите смесу. Пеците колач 30 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Засебно умутите крем сир, ванилин екстракт, со, шећер и лимунов сок. Дрвеном чачкалицом проверите да ли је колач готов, ако је сува, јесте. Прохлађен колач сеците на коцке и служите уз кашику крема од сира.
Бон аппетит!
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)