РОЗЕН ТОРТА СА КОКОСОМ И ВИШЊАМА: Рапсодија укуса у једноставном колачу који се не пече
За све љубитеље кокоса, нежан и јако укусан колач. који ће вас освојити на први залогај.
Састојци:
1 паковање розен кора
Фил од кокоса:
500 мл млека
125 г маргарина
6 кашика кокоса
3 кашике шећера
1 кеса пудинга од ваниле
Фил од вишања:
400 г залеђених вишања
5 кашика шећера
100 мл сока од вишања
1 кеса пудинга од ваниле
50 г маргарина
Глазура:
100 г беле чоколаде
2 кашике уља
Припрема:
Фил од кокоса: У 200 мл хладног млека размутити прашак за пудинг и кокос. Остатак млека са шећером ставити на тиху ватру и када проври додати смесу од пудинга и кокоса. Непрестано мешати док се не згусне. Оставити да се прохлади па додати исецкан маргарин и мешати док се не отопи.
Фил од вишања: Вишње помешати са шећером и ставити на тиху ватру. У соку од вишања (који сте оцедили) размутити пудинг и додати у вишње, па мешати док се не сједини. У вруће додати маргарин и сјединити.
Оба фила оставити 10 минута да се прохладе. Коре филујте наизменично филом од кокоса и вишања, а последњу не. Притисните колач нечим тежим и оставите да стоји 15 минута.
Глазура: истопите белу чоколаду с уљем и прелијте колач. Оставите да се стегне па исеците.
(trpeza)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)