МОЖЕТЕ ДА ГА НАПРАВИТЕ И У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Најједноставнији рецепт за чоколадни колач, сигурни смо да ће вам се допасти
Ако волите да једете колаче, чоколадни сигурно спада у ваше омиљене. Они се углавном једноставно припремају, а сада вам доносимо савршен рецепт за чоколадни колач без печења.
Састојци:
- 1 л млека (може биљно)
- 12 г биљног желатина
- 200 г чоколаде (може посна)
- За глазуру:
- 200 г чоколаде (може посна)
- 30 мл уља
- 100 г кикирикија
Припрема:
У шерпу сипајте млеко, а када се оно загреје додајте желатин и сецкану чоколаду. Кувајте док се чоколада не отопи и док се састојци лепо не сједине.
Сипајте фил у ватросталну посуду, па покријте провидном фолијом и ставите у замрзивач на 2 сата.
Направите глазуру:
У шерпи истопите уље и чоколаду, па додајте сецкани кикирки и лепо промешајте.
Колач извадите из ватросталне посуде и ставите га на решетку. Испод решетке ставите тацну и прелијте чоколадном глазуром. Охладите још 10 минута, па сеците.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)