"ЛАЖНА" КРЕМПИТА: Лако се прави, а укус је фантастичан
Предлажемо вам лакшу верзију омиљеног колача, а то је лажна кремпита. Уместо кора се користи кекс, а фил се прави од желатина са укусом јагоде и лимуна. Занимљив и једноставан, овај колач ће вас освојити на први залогај.

Printscreen//YT/Przepiski
Састојци:
- 600 г јогурта
- 2 желатина од јагода
- 2 провидна желатина
- 1 лимун
- 24 кекса
Припрема:
Желатин размутите у води, па помешајте са 300 г јогурта. Добро сједините. По дну калупа поређајте кекс, а преко сипајте розе фил од јагода. Ставите у фрижидер на сат времена. Провидни желатин размутите са водом, а затим додајте лимунов сок или кап жуте боје, ако желите да буде јача боја фила. Промешајте, па додајте преосталих 300 г јогурта. Сипајте преко розе фила, поређајте кекс на врх и вратите у фрижидер на сат времена. Поспите шећером у праху.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

ГОТОВЕ ЗАЧАС А НЕСТАЋЕ СА СТОЛА ОДМАХ: Неодољиве млечне куглице, топе се у устима
17. 02. 2024. у 20:17

БРЗО СЕ ПРИПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ НЕСТАНЕ СА ТАЦНЕ: Чоколадна кекс салама
01. 02. 2024. у 10:00

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)