АПСОЛУТНИ ХИТ: Ситни колачи са плазмом и белом чоколадом

Novosti online

11. 03. 2024. у 19:00

НАПРАВИТЕ ситне колаче са плазмом и белом чоколадом од којих ће мирисати цела кућа.

АПСОЛУТНИ ХИТ: Ситни колачи са плазмом и белом чоколадом

Фото Shutterstock

Направите ситне колаче са плазмом и белом чоколадом којима ниједан гост неће моћи да одоли. 

Састојци:

* 200 гр млевене плазме

* 75 гр бадема 
* 20 гр печеног сусама
* 2 кашишичице млевеног аниса 
* 3/4 кашичице цимета
* 1/4 кашичице соли
* 50 гр меда 
* 125 гр маскарпоне сира или крем сира
* 1 кашика ружине воде

 За глазуру: 

* 200 гр беле чоколаде

* 1 кашика уља

Рецепт за ситне колаче са плазмом и белом чоколадом:

 Корак 1: 

Направите смесу

У посуди помешајте млевену плазму са препеченим сусамом, млевеним бадемом и додајте зачине. Затим промешајте, па додајте мед, маскарпоне сир и ружину воду. Све добро сједините.

 Корак 2: 

Обликујте колаче

Узмите мало смесе и обликујте колаче. Можете да направите лоптице или ваљак, па ређајте на плех. Ставите у замрзивач да се смеса стегне.


 Корак 3: 

Направите глазуру

Истопите белу чоколаду са уљем, па умочите сваки колач у њу. Затим опет ређајте на плех обложен пек папиром и ставите у фрижидер да се смеса стегне.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ШОКИРАНА: Ево шта је америчка тенисерка урадила када се Рускиња повредила (ВИДЕО)