ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите
Пробајте да направите, у фил можете ставити чоколаде или орашасте плодове које волите.
Састојци:
- 700 мл млека
- 9 кашика шећера
- 3 кашике густина
- 300 г крем шлага са укусом ваниле
- по потреби кисела вода за мућење шлага
- 70 г млевене плазме
- 50 г рендане беле чоколаде
- 70 г рендане млечне чоколаде
- 60 г печених млевених бадема
- 50 г нутеле или крема по избору
- За декорацију:
- 2 штангле рендане киндер чоколаде
Припрема:
У мало млека размутити густин. Остатку млека додати шећер и ставити на тихој температури да се загрева. Када крене да струји млеко, усути густин и закувати фил. Густин обложити прозирном фолијом и оставити на собној температури да се охлади. Затим пребацити у фрижидер на један сат. Шлаг умутити по упутству са кесице.
Умућеном шлагу додати скувани и охлађен густин и још једном умутити миксером. Смесу поделити на три дела. Првом делу додати нутелу или еурокрем. Другом делу додати млевену плазму и рендану белу чоколаду. Трећем делу додати рендану млечну чоколаду и млевене бадеме. Сваки фил измешати.
Калуп обложити прозирном фолијом и сипати први фил (нутела или крем), затим други део фила (млевена плазма и бела чоколада), затим сипати трећи фил (рендана млечна чоколада и бадеми). По вашем избору можете и другачије распоредити филове. Калуп одложити на 4 сата у замрзивач да се лепо стегне.
Извадити колач из калупа, скинути фолију и ставити на тацну, декорисати ренданом киндер чоколадом. Чувати у замрзивачу. Сећи на парчад и послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШАХ ТОРТА: Омиљена старинска торта, која се радо припремала за рођендане и свадбе
08. 04. 2024. у 13:04
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
ЕГИПЋАНКА: Феноменална торта представља прави рај за сладокусце
07. 03. 2024. у 15:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)