ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите

Новости онлине

09. 04. 2024. у 12:00

Пробајте да направите, у фил можете ставити чоколаде или орашасте плодове које волите.

ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Састојци:

  • 700 мл млека
  •  9 кашика шећера
  • 3 кашике густина
  • 300 г крем шлага са укусом ваниле
  • по потреби кисела вода за мућење шлага
  • 70 г млевене плазме
  • 50 г рендане беле чоколаде
  • 70 г рендане млечне чоколаде
  • 60 г печених млевених бадема
  • 50 г нутеле или крема по избору
  • За декорацију:
  • 2 штангле рендане киндер чоколаде                                                                                                                                                                                                                                               

Припрема:

У мало млека размутити густин. Остатку млека додати шећер и ставити на тихој температури да се загрева. Када крене да струји млеко, усути густин и закувати фил. Густин обложити прозирном фолијом и оставити на собној температури да се охлади. Затим пребацити у фрижидер на један сат. Шлаг умутити по упутству са кесице.

Умућеном шлагу додати скувани и охлађен густин и још једном умутити миксером. Смесу поделити на три дела. Првом делу додати нутелу или еурокрем. Другом делу додати млевену плазму и рендану белу чоколаду. Трећем делу додати рендану млечну чоколаду и млевене бадеме. Сваки фил измешати. 

Калуп обложити прозирном фолијом и сипати први фил (нутела или крем), затим други део фила (млевена плазма и бела чоколада), затим сипати трећи фил (рендана млечна чоколада и бадеми). По вашем избору можете и другачије распоредити филове. Калуп одложити на 4 сата у замрзивач да се лепо стегне.

Извадити колач из калупа, скинути фолију и ставити на тацну, декорисати ренданом киндер чоколадом. Чувати у замрзивачу. Сећи на парчад и послужити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

НАВИЈАЧИ БАРСЕ У ТРАНСУ: Лионел Меси се враћа кући?