БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна

Новости онлине

10. 04. 2024. у 07:00

Одличан десерт ако немате доста времена за припрему, а желите нешто сласно и укусно.

БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна

Фото: Новости

Састојци:

 8 беланаца
8 кашика шећера
12 кашика млевених ораха
2 кашике брашна
кесица прашка за пециво
Фил: 1 л млека
2 кесице пудинга од ваниле
1,5 (375 г) маргарин
200 г шећера
500 г наполитанки од лешника
200 г чоколаде
2 шлага (за коначно филовање торте) 

Припрема:

Умутите беланца и додајте све наведене састојке за кору. Испеците кору на средњој температури. За фил скувајте у млеку пудинг од ваниле са шећером. Кад се прохлади, додајте маргарин, све лепо сједините.

Поделите на 2 дела. У један део ставите измрвљене наполитанке, у други додајте истопљену чоколаду. Филујте следећим редом: кора, фил од наполитанки, фил са чоколадом. Умутите шлаг и нафилујте торту одозго и са стране.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE