ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна

Новости онлине

18. 04. 2024. у 15:00

ДИНАСТИЈА са правом носи епитет краљице торти, јер је богата са орасима и пуно чоколадног крема.

ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна

Foto: Shutterstock

  • Састојци:
  • за коре:
  • 10 беланаца
  • 20 кашика шећера
  • 150 г ситно сецканих ораха
  • 4 кашика брашна
  • за филове:
  • 10 жуманца
  • 10 кашика шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 7 кашика брашна
  • 700 мл млека
  • 125 г путера
  • пола маргарина
  • 120 г млечне чоколаде
  • 100 г беле чоколаде
  • мало кокоса (по жељи)
  • за декорацију:
  • 100 г шлаг крема
  • 180 мл киселе воде

Припрема:

Умутите пет беланаца у чврст шне, па постепено додајте половину количине шећера и мутите док се све не сједини. Када се то лепо умути, додајте половину млевених ораха и две кашике брашна, па сједините шпатулом, а не миксером.

Када се све лепо сједини, сипајте смесу у већи плех (од рерне) који сте обложили папиром за печење и пеците око 15 минута на 180 степени. Поновите све са преосталим састојцима и направите још једну кору. Обе коре добро охладите.

Жуманца умутите пенасто са додацима шећера, па додајте брашно, ванилин шећер и 200 мл млека, а остатак ставите да прокључа на рингли. Када млеко прокључа, сипајте умућену смесу од жуманаца и мутите док се не згусне. Склоните са рингле и повремено опет мешајте док се крем не охлади.

Путер и маргарин који су одстојали на собној температури сипајте у охлађен крем, добро промешајте и поделите га на два дела.

Млечну и белу чоколаду отопите у две посебне посуде па једну чоколаду сипајте у један део крема, а другу чоколаду у други део. У део у који сте сипали белу чоколаду, можете убацити и мало кокоса по жељи.

Две коре које сте испекли и које су се охладиле, преполовите тако да добијете четири коре.

Одаберите тацну на коју ћете послужити торту па ставите једну кору, нанесите половину жутог крема. Поравнајте и ставите другу кору. На ту другу кору ставите половину браон крема, ставите трећу кору, па остатак жутог крема. Ставите и четврту кору и наравно, остатак браон крема. Добро поравнајте и расхладите торту.

За то време умутите шлаг према упутству са кесице и украсите торту и вратите је на хлађење најмање још два сата.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КО ЈЕ ДАВИД КНЕЖЕВИЋ КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН У МАЈАМИЈУ: Након нестанка супруге Ане побегао за Србију

КО ЈЕ ДАВИД КНЕЖЕВИЋ КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН У МАЈАМИЈУ: Након нестанка супруге Ане побегао за Србију

НАЦИОНАЛНА полиција ухапсила је данас у Мајамију Давида Кнежевића, супруга Ане Марије Кнежевић Хенао, Колумбијке која је нестала у Мадриду 2. фебруара. Давид Кнежевић, држављанин Србије, био је главни осумњичени откако су америчка полиција и ФБИ прикупили доказе да је реч о насилном нестанку, сазнају шпански медији.

06. 05. 2024. у 17:33

Коментари (0)

УБИЈЕН АЛЕКСАНДР ПЕЛЕШЕНКО: Двоструки шампион Европе погинуо у Украјини