ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна

Новости онлине

18. 04. 2024. у 15:00

ДИНАСТИЈА са правом носи епитет краљице торти, јер је богата са орасима и пуно чоколадног крема.

ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна

Foto: Shutterstock

  • Састојци:
  • за коре:
  • 10 беланаца
  • 20 кашика шећера
  • 150 г ситно сецканих ораха
  • 4 кашика брашна
  • за филове:
  • 10 жуманца
  • 10 кашика шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 7 кашика брашна
  • 700 мл млека
  • 125 г путера
  • пола маргарина
  • 120 г млечне чоколаде
  • 100 г беле чоколаде
  • мало кокоса (по жељи)
  • за декорацију:
  • 100 г шлаг крема
  • 180 мл киселе воде

Припрема:

Умутите пет беланаца у чврст шне, па постепено додајте половину количине шећера и мутите док се све не сједини. Када се то лепо умути, додајте половину млевених ораха и две кашике брашна, па сједините шпатулом, а не миксером.

Када се све лепо сједини, сипајте смесу у већи плех (од рерне) који сте обложили папиром за печење и пеците око 15 минута на 180 степени. Поновите све са преосталим састојцима и направите још једну кору. Обе коре добро охладите.

Жуманца умутите пенасто са додацима шећера, па додајте брашно, ванилин шећер и 200 мл млека, а остатак ставите да прокључа на рингли. Када млеко прокључа, сипајте умућену смесу од жуманаца и мутите док се не згусне. Склоните са рингле и повремено опет мешајте док се крем не охлади.

Путер и маргарин који су одстојали на собној температури сипајте у охлађен крем, добро промешајте и поделите га на два дела.

Млечну и белу чоколаду отопите у две посебне посуде па једну чоколаду сипајте у један део крема, а другу чоколаду у други део. У део у који сте сипали белу чоколаду, можете убацити и мало кокоса по жељи.

Две коре које сте испекли и које су се охладиле, преполовите тако да добијете четири коре.

Одаберите тацну на коју ћете послужити торту па ставите једну кору, нанесите половину жутог крема. Поравнајте и ставите другу кору. На ту другу кору ставите половину браон крема, ставите трећу кору, па остатак жутог крема. Ставите и четврту кору и наравно, остатак браон крема. Добро поравнајте и расхладите торту.

За то време умутите шлаг према упутству са кесице и украсите торту и вратите је на хлађење најмање још два сата.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.

30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)

УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.

28. 05. 2025. у 09:45

Коментари (0)

РИВИЕРА MONTENEGRO SWISSÔTEL У БУДВИ БУДИ НАЈВЕЋИ ИНТЕРЕС КУПАЦА НЕКРЕТНИНА ЗБОГ ПОСЕБНОГ ПРОГРАМА РЕНТИРАЊА