ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
ДИНАСТИЈА са правом носи епитет краљице торти, јер је богата са орасима и пуно чоколадног крема.

Foto: Shutterstock
- Састојци:
- за коре:
- 10 беланаца
- 20 кашика шећера
- 150 г ситно сецканих ораха
- 4 кашика брашна
- за филове:
- 10 жуманца
- 10 кашика шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 7 кашика брашна
- 700 мл млека
- 125 г путера
- пола маргарина
- 120 г млечне чоколаде
- 100 г беле чоколаде
- мало кокоса (по жељи)
- за декорацију:
- 100 г шлаг крема
- 180 мл киселе воде
Припрема:
Умутите пет беланаца у чврст шне, па постепено додајте половину количине шећера и мутите док се све не сједини. Када се то лепо умути, додајте половину млевених ораха и две кашике брашна, па сједините шпатулом, а не миксером.
Када се све лепо сједини, сипајте смесу у већи плех (од рерне) који сте обложили папиром за печење и пеците око 15 минута на 180 степени. Поновите све са преосталим састојцима и направите још једну кору. Обе коре добро охладите.
Жуманца умутите пенасто са додацима шећера, па додајте брашно, ванилин шећер и 200 мл млека, а остатак ставите да прокључа на рингли. Када млеко прокључа, сипајте умућену смесу од жуманаца и мутите док се не згусне. Склоните са рингле и повремено опет мешајте док се крем не охлади.
Путер и маргарин који су одстојали на собној температури сипајте у охлађен крем, добро промешајте и поделите га на два дела.
Млечну и белу чоколаду отопите у две посебне посуде па једну чоколаду сипајте у један део крема, а другу чоколаду у други део. У део у који сте сипали белу чоколаду, можете убацити и мало кокоса по жељи.
Две коре које сте испекли и које су се охладиле, преполовите тако да добијете четири коре.
Одаберите тацну на коју ћете послужити торту па ставите једну кору, нанесите половину жутог крема. Поравнајте и ставите другу кору. На ту другу кору ставите половину браон крема, ставите трећу кору, па остатак жутог крема. Ставите и четврту кору и наравно, остатак браон крема. Добро поравнајте и расхладите торту.
За то време умутите шлаг према упутству са кесице и украсите торту и вратите је на хлађење најмање још два сата.
(Ona)
Препоручујемо

ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
13. 04. 2024. у 14:00

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)
УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.
28. 05. 2025. у 09:45

ОТКРИВЕНА ПОДЗЕМНА СОБА У УКРАЈИНИ: Била затрпана 300 година - чему је служила? (ФОТО)
СКРИВЕНА испод замка у историјском граду Галичу, у западној Украјини, мистериозна соба била је затрпана земљом и отпадом последњих 300 година, а сада је напокон октривена.
02. 06. 2025. у 10:54
Коментари (0)