ГАБОН ТОРТА: Најлепша торта са чоколадом и лешницима

Новости онлине

26. 05. 2024. у 17:00

Габон торта представља праву посластицу за све љубитеље интензивних чоколадних укуса. Ова богата, кремаста торта, својим слојевима и текстуром обећава интезитет и сензуалност укуса.

ГАБОН ТОРТА: Најлепша торта са чоколадом и лешницима

Foto: Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 15 жуманаца
  • 350 г шећера
  • 2 ванилин шећера
  • 300 г чоколаде за кување
  • 250 г путера

За коре:

  • 15 беланаца
  • 300 г шећера
  • 300 г печених па самлевених лешника
  • 3 кашике брашна
  • 3 кашике фила који сте направили

Припрема:

За фил умутите жуманца са шећером и ванилин шећером, па ту смесу кувајте на пари док се не згусне.

Додајте отопљену чоколаду уз стално мешање.
Добијени крем охладите и помешајте с умућеним путером.
За једну кору умутите 5 беланаца у чврст снег.
Додајте 100 г шећера и мутите миксером.
Лагано умешајте 100 г лешника, 1 кашику брашна и 1 кашику припремљеног фила.
Смесу за кору пеците у округлом калупу од 24 цм, 18 минута на 180°С. Исти поступак примените за још две коре, дакле имаћете укупно три.
Ређајте кору па фил док не утрошите сав материјал, а завршите филом.
Ставите да се охлади и на крају украсите по жељи шлагом, чоколадом или чоколадним ганашом.

Иако на први поглед не делује кремасто, Габон торта одушевљава својом сочношћу и богатим укусом. Савршена је за оне који цене густу и пуну текстуру сваког залогаја. Пријатно.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama