ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус

Новости онлине

01. 06. 2024. у 15:00

Грандисимо торта је супер ако се некоме приближава рођендан, јер је раскошна и божанственог укуса. Састоји се од меканих кора које се премазују са 4 различита фила, а не зна се који је укуснији. Чоколадни, крем са лешницима или укусом кафе одушевиће чак и највеће избирљивце.

ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус

Foto: Shutterstock

Састојци: 

За кору:
  • 18 беланаца
  • 18 кашика шећера
  • 24 кашика млевених лешника
  • 3 кашике брашна
  • 6 кашика какаа

За фил:

  • 18 жуманца
  • 250 г шећера у праху
  • 2 маргарина
  • 100 г чоколаде
  • 100 г млевениих лешника
  • 2 кашичице млевене кафе
  • 400 мл слатке павлаке

За глазуру:

  • 300 мл слатке павлаке
  • 300 г чоколаде

Припрема:

Умутите беланца (6 комада) са шећером (6 кашика) у чврст шне. Затим додајте млевени лешник (8 кашика), просејани какао (2 кашике) и просејано брашно (1 кашику). Лагано умешајте, па добијену смесу сипајте на плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°С око 20-30 минута. На исти начин и од исте количине састојака испеците још 2 коре. Умутите пенасто жуманца са шећером у праху, па кратко кувајте на пари. Покријте провидном фолијом и оставите да се охлади, па у фил додајте умућени маргарин и све добро сједните миксером. Фил поделите на 3 једнака дела. У један додајте истопљену чоколаду и промешајте, у други додајте сецкани лешник и промешајте, а у трећи додате кафу и сједините. Засебно умутите слатку павлаку. Прву кору премажите чоколадним филом, па затим и умућеном слатком павлаком, затим ставите другу кору коју ћете премазати филом од лешника, па такође умућеном слатком павлаком. Онда ставите и трећу кору коју ћете премазати филом са укусом кафе. Отопите чоколаду и слатку павлаку, па када се глазура охлади прелијте преко торте. Украсите по жељи. 

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

СИН ДРАГАНА КАПИЧИЋА ЈЕ ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ: Играо славног оца у популарном филму - Тек тад сам сазнао (ФОТО)