ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус

Новости онлине

01. 06. 2024. у 15:00

Грандисимо торта је супер ако се некоме приближава рођендан, јер је раскошна и божанственог укуса. Састоји се од меканих кора које се премазују са 4 различита фила, а не зна се који је укуснији. Чоколадни, крем са лешницима или укусом кафе одушевиће чак и највеће избирљивце.

ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус

Foto: Shutterstock

Састојци: 
За кору:

  • 18 беланаца
  • 18 кашика шећера
  • 24 кашика млевених лешника
  • 3 кашике брашна
  • 6 кашика какаа

За фил:

  • 18 жуманца
  • 250 г шећера у праху
  • 2 маргарина
  • 100 г чоколаде
  • 100 г млевениих лешника
  • 2 кашичице млевене кафе
  • 400 мл слатке павлаке

За глазуру:

  • 300 мл слатке павлаке
  • 300 г чоколаде

Припрема:

Умутите беланца (6 комада) са шећером (6 кашика) у чврст шне. Затим додајте млевени лешник (8 кашика), просејани какао (2 кашике) и просејано брашно (1 кашику). Лагано умешајте, па добијену смесу сипајте на плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°С око 20-30 минута. На исти начин и од исте количине састојака испеците још 2 коре. Умутите пенасто жуманца са шећером у праху, па кратко кувајте на пари. Покријте провидном фолијом и оставите да се охлади, па у фил додајте умућени маргарин и све добро сједните миксером. Фил поделите на 3 једнака дела. У један додајте истопљену чоколаду и промешајте, у други додајте сецкани лешник и промешајте, а у трећи додате кафу и сједините. Засебно умутите слатку павлаку. Прву кору премажите чоколадним филом, па затим и умућеном слатком павлаком, затим ставите другу кору коју ћете премазати филом од лешника, па такође умућеном слатком павлаком. Онда ставите и трећу кору коју ћете премазати филом са укусом кафе. Отопите чоколаду и слатку павлаку, па када се глазура охлади прелијте преко торте. Украсите по жељи. 

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Погинуо чувени спортиста - падобран му се није отворио!