ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ НЕ ГОЈЕ, А ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Додајте само 1 тајни састојак и можете их јести до миле воље

Татјана Марковић

23. 06. 2024. у 15:30

Ако обожавате да једете палачинке али страхујете да ћете унети превише калорија путем њих, ово је прави рецепт за вас.

ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ НЕ ГОЈЕ, А ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Додајте само 1 тајни састојак и можете их јести до миле воље

Фото Shutterstock

Ове палачинке се праве од хељдиног брашна за које је познато је много здравије од пшеничног.

Такође, погодне су за особе које су алергичне на глутен.

Састојци:

1 шоља брашна од хељде
1 шоља интегралног брашна
3 шоље млека
1 шоља киселе воде
шећер
прашак за пециво
2 кашике уља

Припрема:

Умутите јаја са шећером и сољу. Додајте наизменично брашно и млеко, киселу воду и када умутите оставите у фриждиеру на пола сата. Пре печења додајте прашак за пециво и уље, па промешајте.

(Пинк/Крстарица)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира