ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ НЕ ГОЈЕ, А ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Додајте само 1 тајни састојак и можете их јести до миле воље

Татјана Марковић

23. 06. 2024. у 15:30

Ако обожавате да једете палачинке али страхујете да ћете унети превише калорија путем њих, ово је прави рецепт за вас.

ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ НЕ ГОЈЕ, А ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Додајте само 1 тајни састојак и можете их јести до миле воље

Фото Shutterstock

Ове палачинке се праве од хељдиног брашна за које је познато је много здравије од пшеничног.

Такође, погодне су за особе које су алергичне на глутен.

Састојци:

1 шоља брашна од хељде
1 шоља интегралног брашна
3 шоље млека
1 шоља киселе воде
шећер
прашак за пециво
2 кашике уља

Припрема:

Умутите јаја са шећером и сољу. Додајте наизменично брашно и млеко, киселу воду и када умутите оставите у фриждиеру на пола сата. Пре печења додајте прашак за пециво и уље, па промешајте.

(Пинк/Крстарица)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена

"ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ" Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена

У Москви је одржан значајан састанак између председника Руске Федерације Владимира Путина, Патријарха московског и целе Русије Кирила, патријарха Порфирија и митрополита бачког Иринеја Буловића. Састанак је протекао у атмосфери међусобног поверења и историјског пријатељства, уз снажно истицање заједничких вредности и потреба за духовним јединством православних народа.

23. 04. 2025. у 08:00 >> 10:39

Коментари (0)

АЛТА банка наставља акцију инклузије и племенитости: Поклони за малишане у Центру за социјални рад у Шапцу