ГРЕТА ГАРБО ТОРТА: Дезерт по мери холивудске диве
Овај слаткиш морате да пробате!

Foto: Shutterstock
Састојци:
за коре:
- 12 беланаца
- 12 кашика шећера
- 4 кашике брашна
- 300 г млевених ораха
1. фил:
- 120 г шећера
- 50 г маргарина
2. фил:
- 120 г чоколаде
- 120 г маргарина
Припрема:
Беланца и шећер миксером умутити, па лагано мешајући додавати брашно и орахе, кашику по кашику. Од тога пећи 4 мање коре или 2 веће, па их после пресећи на пола како би добили 4 мање.
Пећи 20-25 минута у загрејаној рерни на 180 С. Када је кора готова оставити је да се хлади, па је онда сећи, ако правите две веће.
За први премаз ставите шећер да се карамелизује на лаганој ватри, па му додајте маргарин. Када се смеса изједначи скините са ватре. Сада са тако врућом смесом премажите коре, не морате све утрошити, премаз мора бити танко нанет.
За други премаз направите од чоколаде и маргарина глазуру. Премажите преко кора и карамел премаза. Оставите да се стегне.
За то време скувајте фил од жуманаца, шећера и млека на пари. Када се фил згусне оставите га да се прохлади, и додајте му маргарин и ванилин шећер. Миксером све сједините и премажите коре. Слободно наносите дебље фила. Ставите кору преко коре и одозго премажите са мало фила. Декоришите по жељи.
(still)

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)