ТУРСКА ПРИНЦЕЗА: Најкремастији колач без брашна, јаја и шећера - не пече се, а готов је очас посла
Рецепт који ће одушевити љубитеље сувог воћа и орашастих плодова, али и кремастих колача.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кутија тоста
- 200 г шлага у праху
- 1 шољица млека
- 1 шољица лешника
- 1 шака бадема
- 1 шака сувих марелица
- 1 шака сувог грожђа
Припрема:
У чинију ставите умућен шлаг па мало-помало додавати млеко све време мутећи миксером. Кад се лепо згусне, ставите у фрижидер на пола сата. Грожђе ситно насецкајте, а бадеме и лешнике самељите у блендеру, али пазите да не претерате да не буде прашкасто.
У шлаг додајте бадеме, лешнике и грожђе, а припремљене марелице немојте резати већ их оставите са стране. Тост нарежите на комаде и додајте у шлаг те све добро измешајте.
Пребаците га у калуп који сте претходно обложили прозирном фолијом, врх загладите шпатулом и протресите да се равномерно распореди. Ставите у фрижидер да се стегне, најмање три сата.
Након што га извадите, ставите лим за печење преко колача, затим га окрените да га пребаците на лим за печење. Оцедите марелице које сте претходно потопили у врућу воду 15 минута, добро осушите и њима украсите колач.
(Still)
Препоручујемо

КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Рецепт за кремасту посластицу која се не пече и осваја укусом
25. 07. 2024. у 19:00

САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)