ТУРСКА ПРИНЦЕЗА: Најкремастији колач без брашна, јаја и шећера - не пече се, а готов је очас посла

Новости онлине

03. 09. 2024. у 11:00

Рецепт који ће одушевити љубитеље сувог воћа и орашастих плодова, али и кремастих колача.

ТУРСКА ПРИНЦЕЗА: Најкремастији колач без брашна, јаја и шећера - не пече се, а готов је очас посла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кутија тоста
  • 200 г шлага у праху
  • 1 шољица млека
  • 1 шољица лешника
  • 1 шака бадема
  • 1 шака сувих марелица
  • 1 шака сувог грожђа

Припрема:

У чинију ставите умућен шлаг па мало-помало додавати млеко све време мутећи миксером. Кад се лепо згусне, ставите у фрижидер на пола сата. Грожђе ситно насецкајте, а бадеме и лешнике самељите у блендеру, али пазите да не претерате да не буде прашкасто.

У шлаг додајте бадеме, лешнике и грожђе, а припремљене марелице немојте резати већ их оставите са стране. Тост нарежите на комаде и додајте у шлаг те све добро измешајте.

Пребаците га у калуп који сте претходно обложили прозирном фолијом, врх загладите шпатулом и протресите да се равномерно распореди. Ставите у фрижидер да се стегне, најмање три сата.

Након што га извадите, ставите лим за печење преко колача, затим га окрените да га пребаците на лим за печење. Оцедите марелице које сте претходно потопили у врућу воду 15 минута, добро осушите и њима украсите колач.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЧЕЛСИ ПОД ПРИТИСКОМ, ВЕСТ ХЕМ У ПРОБЛЕМУ: Једно је сигурно, голова неће фалити!