ТУРСКА ПРИНЦЕЗА: Најкремастији колач без брашна, јаја и шећера - не пече се, а готов је очас посла
Рецепт који ће одушевити љубитеље сувог воћа и орашастих плодова, али и кремастих колача.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кутија тоста
- 200 г шлага у праху
- 1 шољица млека
- 1 шољица лешника
- 1 шака бадема
- 1 шака сувих марелица
- 1 шака сувог грожђа
Припрема:
У чинију ставите умућен шлаг па мало-помало додавати млеко све време мутећи миксером. Кад се лепо згусне, ставите у фрижидер на пола сата. Грожђе ситно насецкајте, а бадеме и лешнике самељите у блендеру, али пазите да не претерате да не буде прашкасто.
У шлаг додајте бадеме, лешнике и грожђе, а припремљене марелице немојте резати већ их оставите са стране. Тост нарежите на комаде и додајте у шлаг те све добро измешајте.
Пребаците га у калуп који сте претходно обложили прозирном фолијом, врх загладите шпатулом и протресите да се равномерно распореди. Ставите у фрижидер да се стегне, најмање три сата.
Након што га извадите, ставите лим за печење преко колача, затим га окрените да га пребаците на лим за печење. Оцедите марелице које сте претходно потопили у врућу воду 15 минута, добро осушите и њима украсите колач.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Рецепт за кремасту посластицу која се не пече и осваја укусом
25. 07. 2024. у 19:00

САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније
АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.
25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)