БЕЛА РОЗЕН ТОРТА: Невероватно кремаста и издашна посластица

Новости онлине

03. 10. 2024. у 13:00

Бољи начин да се засладите током јесењих дана не постоји.

БЕЛА РОЗЕН ТОРТА: Невероватно кремаста и издашна посластица

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање розен кора
  • 1,2л млека
  • 4 пудинга са укусом слатке павлаке, 160гр
  • 8 кашика шећера
  • 100 гр беле, млечне чоколаде
  • 250 гр маслаца
  • 200 гр млека у праху
  • 200 мл слатке павлаке

Припрема:

Помешати пудинг и шећер са мало хладног млека, а остатак млека ставити на средњу ватру да проври. Када млеко проври закувати пудинг и мешати док се не згусне.

Склонити са ватре додати чоколаду и мешати док се не отопи.

Прекрити фолијом директно на пудинг и оставити да се охлади на собној  температури.

Умутити маслац са млеком у праху. Умутити миксером и пудинг да омекша.

Додавати по мало пудинга маслацу и мутити.

На крају умутити слатку павлаку, али не претврдо, мекше па и њу додати из два дела у фил и све сјединити.

Филовати корице како то иначе радите па их на крају, на горњу кору коју не мажете благо оптеретити неком даском за сечење меса или нечим сличним.

Оставити бар пар сати да одстоји тако у фрижидеру, како би корице омекшале.

Декорисати белом и млечном чоколадом, шлагом по жељи около.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

СТИХОВИ КОЈИ СЕ ПАМТЕ: Књижевно вече са Небојшом Миловановићем у Фондацији Mozzart „Поезија жива” по други пут очарала публику