НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
Старински колачићи - лондонске штанглице, одушевиће вас укусом.
Састојци:
- За кору:
- 250 г брашна
- 120 г шећера
- 130 г + 1 кашика путера (собне температуре)
- 4 жуманца
- За горњи слој:
- 4 беланца
- 150 г шећера
- 1 кашичица екстракта ванилије
- 1 прстохват соли
- 200 г млевених ораха
- 1,5 шољице џема
Припрема:
Пенасто умутите жуманца са путером и шећером и умешати у брашно. Ручно или варјачом мешајте брашно са смесом од јаја, док се не претвори у тесто. Обликујте лопту и оставите у фрижидеру 30 минута. Загрејте рерну на 180 °С. Плех средње величине обложите пек-папиром. Самељите орахе. Умутити беланца с прстохватом соли док не постану пенасти. Постепено додајте шећер и ванилију, мутите док се не формирају чврсти врхови. Пажљиво умешајте млевене орахе. Разваљајте тесто и утисните га у припремљен плех. Преко коре премазати џем од кајсија, а преко џема премазати смесу од ораха. Колач пеците 20-25 минута, док се горњи слој не испече и не порумени. Ако врх почне превише да тамни, смањите температуру рерне. Оставите да се охлади пре сечења. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53
НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНЕ БЕЧКЕ КОЦКЕ: Тако једноставне, а тако сочне
19. 09. 2024. у 07:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)