ИДЕАЛНА ЗА СЛАВУ, А ГОТОВА ОЧАС ПОСЛА: Слана торта са печеним паприкама, одушевиће све за трпезом
Слана торта са печеним паприкама је идеална за славу и готова за сат времена. По жељи убаците и шунку.
Састојци:
5 јаја
200 мл уља
400 г брашна
1 прашак за пециво
кашичица соли
450 г очишћених печених црвених паприка, исецканих
За украшавање:
400 г киселе павлаке
100 г мајонеза
рендани качкаваљ
Рецепт за слану торту са печеним паприкама:
Како бисте направили слану торту прво умутите јаја а онда додајте млеко и уље и све умутите. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со, па додајте мешавини јаја и опет добро умутите.
Смеси потом додајте исецкане паприке. Измешајте па пребаците у тепсију обложену папиром за печење. Пеците 40 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Након печења охладите на решетки, а затим извадите из плеха да се потпуно охлади.
Помешајте киселу павлаку и мајонез и премажите слану торту. Преко свега тога нарендајте качкаваљ. Украсите першуном.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)