ИДЕАЛНА ЗА СЛАВУ, А ГОТОВА ОЧАС ПОСЛА: Слана торта са печеним паприкама, одушевиће све за трпезом
Слана торта са печеним паприкама је идеална за славу и готова за сат времена. По жељи убаците и шунку.
Састојци:
5 јаја
200 мл уља
400 г брашна
1 прашак за пециво
кашичица соли
450 г очишћених печених црвених паприка, исецканих
За украшавање:
400 г киселе павлаке
100 г мајонеза
рендани качкаваљ
Рецепт за слану торту са печеним паприкама:
Како бисте направили слану торту прво умутите јаја а онда додајте млеко и уље и све умутите. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со, па додајте мешавини јаја и опет добро умутите.
Смеси потом додајте исецкане паприке. Измешајте па пребаците у тепсију обложену папиром за печење. Пеците 40 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Након печења охладите на решетки, а затим извадите из плеха да се потпуно охлади.
Помешајте киселу павлаку и мајонез и премажите слану торту. Преко свега тога нарендајте качкаваљ. Украсите першуном.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ ПУТИН РЕКАО: "Украјинци би да бомбардују Москву, али на Западу имају другачији план"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је о развоју ситуације на украјинском ратишту.
26. 10. 2024. у 10:58
ИМАЛА ЈЕ САМО 33 ГОДИНЕ, ПРЕМИНУЛА ШАМПИОНКА ''СЛАГАЛИЦЕ'': Од Биљане Малиновић се опраштају пријатељи и љубитељи култног квиза
ШАМПИОНКА 156. циклус квиза Слагалица, Биљана Малиновић, преминула је данас у 33. години живота.
23. 10. 2024. у 17:23
ХОЋЕТЕ ЛИ ЈЕ ПОНОВО КУПИТИ? Шта уносите у организам када једете супу из кесице
САМО 15 процената потрошача редовно обраћа пажњу на састав производа.
27. 10. 2024. у 10:47
Коментари (0)