НЕМОГУЋЕ ЈОЈ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Црни Египат – Чоколадна кремаста посластица која се топи у устима
Црни Египат је савршен спој богатог укуса чоколаде и лешника, који заједно стварају неодољиво кремасту и пуну текстуру. Једноставан је за припрему, а на крају добијате прави мали рај за непце.
Састојци:
- Коре
- 9 беланаца
- 12 кашика шећера
- 12 кашика крупно млевених лешника
- Фил 1
- 700 мл млека
- 2 ванил-шећера
- 10 кашика шећера
- 9 жуманаца
- 2 кашике густина
- 100 г беле чоколаде
- 200 г маргарина
- 150 мл слатке павлаке
- Фил 2
- 250 мл слатке павлаке
- 1-2 кашике шећера у праху
- 50 г крем сира
- И још
- 200 г чоколаде за кување
- 5 кашика уља
Припрема:
Коре
Умутити три беланцета са четири кашике шећера у чврст шам, па додати четири кашике лешника.
Смесу улити у округли калуп (24 цм) обложен папиром за печење и равномерно распоредити.
Пећи у загрејаној рерни на 180ºЦ око 15-20 минута (водити рачуна да остане бела).
Од преосталог материјала на исти начин испећи још две коре.
Фил 1
У шерпу сипати ½ л млека да проври.
Жуманца умутити са шећером и ванилом, па додати густин и сјединити.
Смесу у танком млазу додати у кључало млеко и мешати све време док се не згусне.
Потом склонити са ватре, додати уситњену чоколаду, сјединити и оставити да се прохлади.
Постепено додавати маргарин собне температуре исечен на коцкице и мешати док се не отопи и потпуно сједини.
Умутити слатку павлаку, додати у охлађен крем и све добро умутити.
Фил 2
Умутити слатку павлаку са крем сиром и шећером.
Финални поступак
Торту слагати овим редом – кора-фил 1-фил 2-кора-фил 1-фил 2-кора-преостали фил.
Оставити да се охлади у фрижидеру око четири сата, па што боље обрадити торту.
Прелити отопљеном чоколадом са мало уља и оставити да се вишак оцеди.
Сачекати да се чоколада стврдне и даље украсити торту по жељи.
(pošaljirecept)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)