НАЈУКУСНИЈИ МИЊОНИ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Мали, слатки, шарени, симпатични и пре свега укусни

Новости онлине

22. 11. 2024. у 09:00

Мињони се могу украшавати и правити за најразличитије врсте славља, а ваши гости ће бити одушевљени.

НАЈУКУСНИЈИ МИЊОНИ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Мали, слатки, шарени, симпатични и пре свега укусни

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  6 јаја (за жуту кору)
  •  150 г шећера
  •  125 г брашна
  •  1/2 прашка за пециво
  •  6 јаја (за шарену кору)
  •  150 г шећера
  •  125 г брашна
  •  1/2 прашка за пециво
  •  2 кашике какаоа

За шећерни раствор:

  •  250 г кристал-шећера
  •  1,5 дцл воде
  •  пекмез од кајсија
  •  1 поморанџа
  •  мало рума

Припрема:

Жута кора:

Одвојте жуманца од беланаца и оставите их на собној температури око сат времена да се мало угреју. Умутите беланца с пола шећера и додајте умућена жуманца с другом половином шећера, па обе смесе спојте уз лагано мешање. Лагано додајте брашно, у које је претходно умешан прашак за пециво, све сједините и пећи у плеху који је подмазан путером и обложен папиром за печење око 15 минута на 180 степени. Дебљина коре треба да буде око 1,5 цм. Кад се охлади, скините окрајке и пресеците је на два једнака дела. 

Шарена кора:

Направите смесу од јаја, шећера и брашна као за прву кору, али је поделите на три дела. Један остаје жут, у други се додаје мало црвене боје за колаче, а у трећи део две кашике какаоа. У тепсију намазaну путером и обложену папиром за печење наизменично сипајте све три смесе и пеците 15 минута на 180 степени. Оставите да се кора охлади, а потом је исеците на ситније коцкице и додајте крајеве од жуте коре. Све ставите у дубљу чинију, па онда прелијте шећерним раствором.

Шећерни раствор:

У воду сипајте прописану количину шећера, па загревајте на нижој температури уз стално мешање док се шећер не отопи, па оставите да се кува око пет минута на лаганој ватри. Склоните са ватре, прохладите, па додајте сок и кору поморанџе и мало рума. Прелијте тај шећерни раствор преко насечене коре на коцкице, да буде добро натопљено. 

Угрејте пекмез од кајсија, па га процедите кроз цедиљку. Изаберите плех који је сличних димензија као половина жуте коре. Обложите плех провидном фолијом, па на њу ставите прву жуту кору, премажите је пекмезом од кајсија (око 3-4 кашике), преко тога распоредите натопљене коцке тако да буде иста дебљина на целој пишкоти.

Другу половину жуте коре такође премажите пекмезом, али тај премазани део треба да дође на натопљене коцке. Прекријте цео колач пластичном фолијом, па га добро умотајте и оставите да се пресује тако што ћете преко ставити неки тежи предмет. Мора да се пресује најмање 12 сати.

Када је колач испресован, ставите даску и преврните га из плеха на њу, склоните фолију и оштрим ножем исеците на ситније коцке. Свака треба да се прелије течним фонданом и украси по жељи.

(srecnarepublika)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана

БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.

04. 12. 2024. у 17:10

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)

БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.

04. 12. 2024. у 19:58

КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција

КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција

ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.

02. 12. 2024. у 13:23

Коментари (0)

НИКОЛА ЈОКИЋ ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ! Не, ово уопште није нормално!