ФЕНОМЕНАЛНА КЕКС ТОРТА: Укус који многи обожавају
Торта са кексом коју сви обожавају, кремаста, сочна, а спрема се очас посла.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Fatto in Casa da Alba
Састојци:
- 400 г кекса
- 500 мл млека плус мало за умакање кекса
- 200 г шећера
- 200 г путера или маргарина
- 200 г црне чоколаде
- 2 кашичице ванилиног шећера
- 2 кашичице какаоа у праху
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 2-3 кашике уља
- мало млека
Припрема:
У једној шерпи помешајте млеко, шећер, какао и ванилу. Отопите на средње јакој ватри па кад крене да ври, скините са шпорета. Умешајте маргарин па мешајте све док се не отопи, па додајте поломљену чоколаду. Затим мешајте све док смеса не постане глатка. Засебно, умачите кекс у млеко па их ређајте на дубљи плех. Нанесите део чоколадног фила преко кекса. Поступак понављајте све док не утрошите материјал. Са мало уља и млека отопите чоколаду, уз непрестано мешање, да не загори. Затим прелијте преко торте па оставите барем 2 сата у фрижидеру. Сеците торту на парчиће.
(trpeza)
Препоручујемо

ФЕНОМЕНАЛНА ЧУПАВАЦ ТОРТА: Кремаста, сочна, не пече се и прави очас посла (ВИДЕО)
22. 12. 2024. у 15:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ НАЈЛОН ТОРТУ: Посластица која увек успе (ВИДЕО)
26. 11. 2024. у 17:00

МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДУБОКО РАЗОЧАРАН - ПОПОВИЋЕВ КУМ ОТКРИО: "Лепа Брена Сузану уопште није звала, нити је дошла саучешће да изјави"
ФОЛКЕР не крије разочарење.
11. 09. 2025. у 11:26
Коментари (0)