ФЕНОМЕНАЛНА КЕКС ТОРТА: Укус који многи обожавају

Јована Васић

30. 12. 2024. у 11:00

Торта са кексом коју сви обожавају, кремаста, сочна, а спрема се очас посла.

ФЕНОМЕНАЛНА КЕКС ТОРТА: Укус који многи обожавају

Фото: Принтскрин Јутјуб/Fatto in Casa da Alba

Састојци:

  • 400 г кекса
  • 500 мл млека плус мало за умакање кекса
  • 200 г шећера
  • 200 г путера или маргарина
  • 200 г црне чоколаде
  • 2 кашичице ванилиног шећера
  • 2 кашичице какаоа у праху

За глазуру:

  • 100 г чоколаде
  • 2-3 кашике уља
  • мало млека

Припрема:

У једној шерпи помешајте млеко, шећер, какао и ванилу. Отопите на средње јакој ватри па кад крене да ври, скините са шпорета. Умешајте маргарин па мешајте све док се не отопи, па додајте поломљену чоколаду. Затим мешајте све док смеса не постане глатка. Засебно, умачите кекс у млеко па их ређајте на дубљи плех. Нанесите део чоколадног фила преко кекса. Поступак понављајте све док не утрошите материјал. Са мало уља и млека отопите чоколаду, уз непрестано мешање, да не загори. Затим прелијте преко торте па оставите барем 2 сата у фрижидеру. Сеците торту на парчиће.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

УБИЈЕНИ ПОЗНАТИ ПОЛИТИЧАР И ЊЕГОВА СУПРУГА НАТАЛИЈА: Осумњичена унука бившег градоначелника