САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом
КУГЛИЦЕ од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом се не пеку, врло су здрав десерт и идеалне за славља.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 160 г сувих шљива без коштица
- 150 г урми
- 40 г црне чоколаде
- 100 г кикирикија
За глазуру:
- 70 г црне чоколаде
- 1 кашика биљног уља
- 3 кашике измрвљеног кикирикија
Суве шљиве извор здравља
Суве шљиве садрже велику количину витамина и минерала. Одличан су извор витамина А и К, садрже рибофлавин и друге витамине Б комплекса. Најважније од свега, богате су калијумом, магнезијумом, фосфором и бакром. Корисне су за метаболизам и здравље костију.

Фото: Shutterstock
Рецепт за куглице од сувог воћа и кикирикија:
За ове куглице исперите суве шљиве и урме, и прелијте кључалом водом 15-20 минута. Кикирики самељите у блендеру. Посебно изблендирајте суве шљиве и урме без коштица. Помешајте мрвице кикирикија и мешавину сувог воц́а у чинији и лагано промешајте.
Растопите чоколаду на пари и додајте у смесу. Све добро измешајте. Затим узмите малу количину смесе и уваљајте је у куглицуе. Половину куглица уваљајте у млевени кикирики.
За глазуру истопите чоколаду и додајте уље, па промешајте. Умочите преостале куглице у чоколаду. Ставите бомбоне у фрижидер или замрзивач да се глазура стегне 15-20 минута. Уживајте! Можда ћете желети да направите и куглице са гризом и пудингом од јагода.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)