САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПИСТАЋА: Кремаста, сочна и пуна богатог укуса
Ако сте љубитељ пистаћа, овај колач ће вас одушевити! Комбинација меканог, ваздушастог бисквита са хрскавим пистаћима, натопљеног ароматичним пистаћ млеком и прекривеног богатом кремастом глазуром, ствара десерт којем је тешко одолети.
 
                                                                                    Foto: Printscreen/Youtube/Easy Quick Recipes
Састојци:
За бисквит:
- 300 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- ½ кашичице соде бикарбоне
- ¼ кашичице соли
- 100 г сецканих пистаћа
- 175 г шећера
- пола шоље јогурта
- 120 мл уља
- 360 мл млека
- 1 кашичица сирћета
За млеко:
- 100 г пистаћ крема
- 240 мл топлог млека
- 80 г кондензованог млека
За прелив:
- 100 г пистаћ крема
- 100 г крем сира
- 80 г кондензованог млека
Припрема:
У великој чинији просејте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Додајте сецкане пистаће и промешајте. У другој чинији умутите шећер, јогурт, биљно уље и млеко. Додајте сирће и лагано промешајте. Постепено додајте суве састојке у смесу са јогуртом и мешајте док не добијете глатко тесто. Сипајте смесу у подмазан плех димензија 20x20 цм. Загрејте рерну на 170°Ц. Пеците колач 40-50 минута, или док чачкалица убодена у средину не изађе сува. Извадите колач из рерне и оставите да се охлади у плеху 10 минута, затим га пажљиво пребаците на решетку да се потпуно охлади.
У шерпици загрејте млеко док не постане топло (не сме да прокључа). Додајте пистаћ крем и кондензовано млеко, па добро промешајте док не добијете глатку смесу. Охлађен колач избоцкајте виљушком или чачкалицом и прелијте пистаћ млеком. Оставите да упије 10-15 минута.
У чинији сједините пистаћ крем, крем сир и кондензовано млеко. Мутите миксером док не добијете глатку и кремасту текстуру.
Равномерно распоредите прелив преко колача. По жељи, колач можете украсити додатним сецканим пистаћима или ренданом белом чоколадом. Оставите у фрижидеру најмање 30 минута пре сечења, како би се сви укуси лепо сјединили.
 
(stvarukusa)
Препоручујемо
 
                    
                    ПЛАЗМА КУГЛИЦЕ ПРЕЛИВЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Посластица пуна укуса која се једе у једном залогају
16. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
 
                    
                    КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)