САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПИСТАЋА: Кремаста, сочна и пуна богатог укуса
Ако сте љубитељ пистаћа, овај колач ће вас одушевити! Комбинација меканог, ваздушастог бисквита са хрскавим пистаћима, натопљеног ароматичним пистаћ млеком и прекривеног богатом кремастом глазуром, ствара десерт којем је тешко одолети.

Foto: Printscreen/Youtube/Easy Quick Recipes
Састојци:
За бисквит:
- 300 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- ½ кашичице соде бикарбоне
- ¼ кашичице соли
- 100 г сецканих пистаћа
- 175 г шећера
- пола шоље јогурта
- 120 мл уља
- 360 мл млека
- 1 кашичица сирћета
За млеко:
- 100 г пистаћ крема
- 240 мл топлог млека
- 80 г кондензованог млека
За прелив:
- 100 г пистаћ крема
- 100 г крем сира
- 80 г кондензованог млека
Припрема:
У великој чинији просејте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Додајте сецкане пистаће и промешајте. У другој чинији умутите шећер, јогурт, биљно уље и млеко. Додајте сирће и лагано промешајте. Постепено додајте суве састојке у смесу са јогуртом и мешајте док не добијете глатко тесто. Сипајте смесу у подмазан плех димензија 20x20 цм. Загрејте рерну на 170°Ц. Пеците колач 40-50 минута, или док чачкалица убодена у средину не изађе сува. Извадите колач из рерне и оставите да се охлади у плеху 10 минута, затим га пажљиво пребаците на решетку да се потпуно охлади.
У шерпици загрејте млеко док не постане топло (не сме да прокључа). Додајте пистаћ крем и кондензовано млеко, па добро промешајте док не добијете глатку смесу. Охлађен колач избоцкајте виљушком или чачкалицом и прелијте пистаћ млеком. Оставите да упије 10-15 минута.
У чинији сједините пистаћ крем, крем сир и кондензовано млеко. Мутите миксером док не добијете глатку и кремасту текстуру.
Равномерно распоредите прелив преко колача. По жељи, колач можете украсити додатним сецканим пистаћима или ренданом белом чоколадом. Оставите у фрижидеру најмање 30 минута пре сечења, како би се сви укуси лепо сјединили.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЛАЗМА КУГЛИЦЕ ПРЕЛИВЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Посластица пуна укуса која се једе у једном залогају
16. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)