ОВАКВЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Замените брашно тајним састојком и биће још лепше и миришљавије
Кремасте, лагане и неодољивог укуса, ледене коцке су с разлогом прави класик међу посластицама, а ако их направите овако, биће још лепше!

Foto: Shutterstock
Један од њих је да уместо брашна користите млевене лешнике, који ће дезерту дати пунији укус и феноменалан мирис, а кору можете попрскати и инстант кафом за још бољи ефекат.
Састојци:
За кору
- 5 беланаца
- 5 кашика млевеног лешника
- 5 кашика шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 1 кесица прашка за пециво
- 5 кашика вреле воде
- ½ кашичице инстант кафе
За фил
- 5 жуманаца
- 5 кашика шећера
- 200 мл слатке павлаке
- 100 г чоколаде
- 150 г маслаца
За глазуру
- 100 мл слатке павлаке
- 100 г чоколаде
За декорацију:
чоколадне мрвице, рендана чоколада, млевени лешник... по укусу
Припрема:
Умутите беланца са шећером и ванилиним шећером док не добијете чврст снег, па додајте млевени лешник који сте претходно помешали с прашком за пециво.
Пажљиво мешајте шптатулом док се не сједини.
Сипајте у плех обложен пек-папиром, па пеците у рерни претходно загрејаној на 180 степени, око 15-20 минута.
Кад буде печено, размутите инстант кафу у врелој води, па тиме попрскајте кору и оставите да се хлади.
Затим у шерпици за кување на пари помешајте жуманца и јаја, добро их умутите, па кувајте око 10 минута уз непрестано мешање, док не добијете глатку смесу.
Убаците у њу изломљену чоколаду, па промешајте и склоните с ватре. Убаците одмах маслац и мешајте док се не отопи, па склоните да се хлади.
Одвојено у чинији умутите слатку павлаку, па у њу сипајте млак фил и добро промешајте. Прелијте кору филом и оставите да се прохлади.
Прелијте у шерпици изломљену чоколаду слатком павлаком, па загрејте уз мешање док се не чоколада не отопи и пазите да не проклуча. Потом сипајте преко фила и оставите да се хлади у фрижидеру.
По жељи украсите млевеним лешницима, чоколадним мрвицама и сл.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају
25. 03. 2025. у 16:00

РЕЦЕПТ ЗА БОСАНСКИ ЛОКУМ: Традиционална посластица која осваја срца (ВИДЕО)
22. 03. 2025. у 15:00

РАЈСКИ КОЛАЧ: Идеалан за љубитеље чоколаде, а укус је више него рајски
23. 03. 2025. у 14:30

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)