БРЗА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Изгледа као милион долара – а готова је експресно, без печења!
Ова хладна торта са јагодама права је слатка бајка – освежавајућа, лагана и нежна.

Foto: Profimedia
Комбинација меканих пишкота, пенастог крема, сочних јагода и декоративних ролница чини је неодољивом и визуелно раскошном. Савршена је за свечане прилике, рођендане или једноставно поподневну кафу у дворишту.
Састојци:
За основу:
- Пишкоте 1 паковање
- Млеко 100 мл
За крем:
- Свеже јагоде 500 г
- Слатка павлака 500 мл
- Маскарпоне сир 250 г
- Ванилин шећер 2 кесице
- Шећер у праху 4 кашике
- Желатин 1 кесица
За декорацију:
- Ролнице по жељи
- Свеже јагоде по жељи
Припрема:
Умутите слатку павлаку у чврст шлаг. У другој посуди помешајте маскарпоне, ванилин шећер и шећер у праху. Спојите са шлагом и сједините све у глатку масу. Јагоде оперите и исецкајте на комадиће (оставите неколико целих за декорацију).
Желатин припремите по упутству са кесице и додајте у крем. Умачите пишкоте кратко у млеко и сложите их на дно калупа са обручем. Преко нанесите слој крема, па распоредите део јагода. Поновите још један слој пишкота, па крем и јагоде, док не потрошите састојке.
Око целе торте пажљиво поређајте крем ролнице (секу се на висину торте ако треба). Завршни слој треба да буде крем, а затим украсите целим јагодама. Торта треба да одстоји у фрижидеру минимум 4 сата, а идеално преко ноћи.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАЂАРСКА ДОБОШ ТОРТА: Савршена посластица за сваку прилику, буди носталгију
09. 04. 2025. у 14:30

ШВАРЦВАЛД ТОРТА: Савршена комбинација чоколаде, вишања и шлага
06. 04. 2025. у 15:00

БАРОН ТОРТА: Предивна чоколадна посластица, којој посебну ноту даје фил од малина
03. 04. 2025. у 13:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)