БРЗА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Изгледа као милион долара – а готова је експресно, без печења!

Новости онлине

19. 04. 2025. у 13:00

Ова хладна торта са јагодама права је слатка бајка – освежавајућа, лагана и нежна.

БРЗА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Изгледа као милион долара – а готова је експресно, без печења!

Foto: Profimedia

Комбинација меканих пишкота, пенастог крема, сочних јагода и декоративних ролница чини је неодољивом и визуелно раскошном. Савршена је за свечане прилике, рођендане или једноставно поподневну кафу у дворишту.

Састојци:

За основу:

  • Пишкоте 1 паковање
  • Млеко 100 мл

За крем:

  • Свеже јагоде 500 г
  • Слатка павлака 500 мл
  • Маскарпоне сир 250 г
  • Ванилин шећер 2 кесице
  • Шећер у праху 4 кашике
  • Желатин 1 кесица

За декорацију:

  • Ролнице по жељи
  • Свеже јагоде по жељи

Припрема:

Умутите слатку павлаку у чврст шлаг. У другој посуди помешајте маскарпоне, ванилин шећер и шећер у праху. Спојите са шлагом и сједините све у глатку масу. Јагоде оперите и исецкајте на комадиће (оставите неколико целих за декорацију).

Желатин припремите по упутству са кесице и додајте у крем. Умачите пишкоте кратко у млеко и сложите их на дно калупа са обручем. Преко нанесите слој крема, па распоредите део јагода. Поновите још један слој пишкота, па крем и јагоде, док не потрошите састојке.

Око целе торте пажљиво поређајте крем ролнице (секу се на висину торте ако треба). Завршни слој треба да буде крем, а затим украсите целим јагодама. Торта треба да одстоји у фрижидеру минимум 4 сата, а идеално преко ноћи.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ХАОС У УКРАЈИНИ: Зеленски је донео одлуку која је шокирала многе