ТОЛИКО ЈЕ СОЧАН И МЕКАН ДА СЕ БУКВАЛНО ТОПИ У УСТИМА: Ослић на манастирски начин

Новости онлајн

03. 06. 2025. у 07:00

УКУС је одличан, а најбитније је што ћете својим најмилијима послужити здрав оброк.

ТОЛИКО ЈЕ СОЧАН И МЕКАН ДА СЕ БУКВАЛНО ТОПИ У УСТИМА: Ослић на манастирски начин

Foto: Printskrin Youtube/ Meat & Veggies

Пробајте рибу на манастирски начин.Пратите рецепт и уживајте!

Састојци:

* 3 па­р­че­та ослића
* 1 гла­ви­ца бе­лог лука
* су­н­цо­кре­то­во уље
* свеж першун
* су­ви за­чи­ни
* ори­га­но, бо­си­љак, мирођија
* ма­сли­но­во уље

Foto: Printskrin Youtube/Mikina Kuhinja

Припрема:

1. Су­ви за­чи­ни се из­ме­ша­ју па се ри­ба исе­че­на на па­р­чи­ће до­бро пре­ли­је њи­ма и оста­ви да од­сто­ји два са­та у фри­жи­де­ру. За­тим се ста­вља у плех на па­пир за пе­че­ње и пре­ли­ва уљем (по ка­ши­ци­ца на сва­ко па­р­че).

2. Те­п­си­ју пре­кри­ти алу­ми­ни­ју­м­ском фо­ли­јом и пе­ћи око по­ла са­та на 200 сте­пе­ни, за­тим фо­ли­ју ски­ну­ти и пе­ћи још око 15 ми­ну­та.

3. У чи­ни­ју ста­ви­ти дос­та исе­ц­ка­ног бе­лог лу­ка и пе­р­шу­на, ма­сли­но­вог уља и со­ли, па све то пре­ли­ти пре­ко вре­ле ри­бе.

4. Вра­ти­ти фо­ли­ју на ри­бу и оста­ви­ти да од­сто­ји док се ри­ба не умла­чи да упи­је уку­се.

Пријатно!

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира