КАРАМЕЛ ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК: Рецепт за чоколадну чаролију

Milena Tomasevic

02. 10. 2025. у 23:22

Чоколада, карамел, кремасти сир и хрскава кора — све то у једној савршеној посластици која се топи у устима. Идеалан је за празнике, славља, или било коју прилику када желите да импресионирате своје госте или једноставно наградите себе.

КАРАМЕЛ ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК: Рецепт за чоколадну чаролију

ФОТО: Novosti

Састојци:

За кору:
  • 1 ½ шоље мрвица чоколадних колачића (нпр. Орео, без крема)
  • ⅓ шоље несланог путера, отопљеног

За крем:

  • 600 гр крем сира, омекшалог
  • 1 шоља кристалног шећера
  • 3 велика јаја
  • 1 кашичица ванила екстракта
  • ½ шоље павлаке
  • За прелив:
  • 1 шоља карамел соса
  • ½ шоље чоколадног соса
  • шлаг по укусу
  • чоколадне мрвице за украшавање

Припрема:
1. Припрема коре

У чинији помешајте мрвице чоколадних колачића и отопљени путер. Смесу равномерно распоредите и утврдите на дно округлог калупа са одвојивим обручем (пречника око 23 цм). Ставите у фрижидер да се стегне 30 минута.

2. Припрема филa

У великој чинији умутите крем сир и шећер док не добијете глатку смесу. Додајте јаја једно по једно, затим ванилу и павлаку. Мешајте док не постане уједначено.

3. Печење

Сипајте фил преко охлађене коре и поравнајте. Печете у претходно загрејаној рерни на 160°C око 50–60 минута, док центар благо не затрепери при померању. Искључите рерну и оставите чизкејк унутра још 1 сат са отшкринутим вратима. Потпуно охладите на собној температури, па пребаците у фрижидер најмање 4 сата (идеално преко ноћи).

Прелијте охлађени чизкејк карамел сосом, затим чоколадним. Украсите шлагом и чоколадним мрвицама пред само сервирање.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ! Возач Формуле признао: Ножем сам убио оца!