ПОЧЕЛА СЕЗОНА АЈВАРА И ПЕКМЕЗА: У Параћину шљива се може пазарити већ за 60 динара по кг, али је паприка ајваруша још 150

З. Рашић

12. 09. 2021. у 15:29

СТИГЛО је време да се најзаступљенија воћка у Србији, шљива, смести у казан или у тегле, а судећи по цени овог воћа на пијаци у Параћину, припрема пекмеза биће подношљива за кућни буџет.

ПОЧЕЛА СЕЗОНА АЈВАРА И ПЕКМЕЗА: У Параћину шљива се може пазарити већ за 60 динара по кг, али је паприка ајваруша још 150

Фото: З. Р.

Од 120 динара на почетку сезоне, цена чачанке разних врста пала је на 60 за меки плод, управо онај који се користи за пекмез. Ово викенда шљива се зато куповала на гајбе. Што се не прода, завршиће у ракији.

Кад је о паприци реч, иако је сезона за прављење ајвара већ почела, што се види и по понуди овог деликатеса на друштвеним мрежама – са ценом која се саопштава у инбокс - домаћице тезге са паприком више меркају но купују. Најлепша црвена месната, популарна ајваруша, држи цену од 150 динара и нема најаве да ће пасти. Произвођачи кажу да је то зато што је принос паприке слабији ове сезоне него уобичајено, али по квалитету то се не види.

Параћинке зато још увек купују ону најобичнију тању зелену, за пржење. Комад се продаје за пет до седам динара и таква је овог викенда била најтраженија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ДЕТАЉИ ПОВРЕДЕ НИКОЛЕ ЈОКИЋА: Денвер објавио вест коју су сви чекали (ФОТО)