ПОСЛЕ 50. године живота, у организму се дешавају бројни физиолошки процеси који утичу на рад органа, отпорност организма и опште здравље. Старење доноси успоравање метаболизма, смањење мишићне масе, пад хормонских активности, као и повећан ризик од хроничних болести попут дијабетеса, кардиоваскуларних и малигних обољења. Како се многи симптоми јављају постепено и неприметно, управо је зато редовна и правовремена контрола здравственог стања кључ за очување квалитета живота. Након 50. године, превентива више није избор - она постаје неопходност.
17. 07. 2025. у 07:30
DŠ
02.04.2023. 10:41
Već je 20 mg kofeina toksično, a šalica kave ima 70 mg. U početku ja kava pastelnozelena, a onda pocrni nakon termičke obrade. Samo bi malouman konzumirao pocrnjene pržene krumpiriće, ali "stručnjaci" tvrde da je kava ljekovita!?
Šakota
02.04.2023. 19:39
@DŠ - Pa ti objavi svoja istraživanja i radove na tu temu, kad si već tako kompetentan
DŠ
03.04.2023. 09:34
Doktor Borović: Prva stvar na koju treba skrenuti pažnju je boja zrna pržene kafe. Nepržena kafa je pastelnozelena, a nakon pečenja crna. Zamislite da krompiriće pečete dok ne pocrne, da li biste ih jeli? Isto se dešava i s kafom. Kad se prži na tolikoj temperaturi, dolazi do oštećenja strukture zrna, pocrni i stvara se kancerogeni akrilamid. Sudija Elihu Berle iz Kalifornije primorao prodavce je kafe da na kesice stave javno upozorenje o njenoj štetnosti!