НЕМОЈТЕ СЕ ЗАВАРАВАТИ, И МРШАВИ ИМАЈУ ПОВИШЕН ХОЛЕСТЕРОЛ:Ево зашто мушкарци после 35. а жене након 45. морају на анализе
15. 04. 2025. у 15:02
Особе које су дужи временски период изложене повишеним вредностима ЛДЛ холестерола имају већи ризик од развоја инфаркта миокарда и шлога.
Повезане вести

САВЕТИ СТРУЧЊАКА: Исхраном снизите холестерол
Повећан ниво холестерола у крви један је од главних фактора ризика за развој срчаних болести и можданог удара. Добра вест је да правилном исхраном можемо значајно побољшати здравље и смањити ниво "лошег" холестерола (ЛДЛ).
04. 06. 2025. у 07:00
Најновије из рубрике

ЗДРАВЉЕ ИЛИ ЗАМКА: Како избацивање одређених намирница из исхране може изазвати нове алергије
МНОГИ се одричу хране која може бити окидач нежељених здравствених стања (млечни производи, глутен, месо), а иако метода елеминисања намирница некима може донети добро, другима може изазвати нове алергије и нетолеранцију на ту храну ако поново одлуче да је једу.
22. 08. 2025. у 22:00

ДА ЛИ ВОЛИТЕ ДА ПИЈЕТЕ ВЕОМА ТОПЛЕ НАПИТКЕ? Ево зашто би требало да промените ту навику
У МОДЕРНОМ и ужурбаном свету, топли напитак, онако „с ногу“, је нормална ствар за многе. Међутим, превише топли напици могу вас дугорочно изложити озбиљним ризицима.
22. 08. 2025. у 01:34

СРЦЕ ВАМ УБРЗАНО РАДИ ПОСЛЕ КАФЕ? Урадите ово да бисте га умирили
АКО срце почне да нам убрзано ради након што попијемо кафу, често то игноришемо и сачекамо да се самостално врати нормлани ритам откуцаја.
22. 08. 2025. у 00:00

НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА ДАЈУ НАДУ: Дијабетичар производи инсулин након примања генетски модификованих ћелија
ДИЈАБЕТЕС типа 1 је озбиљна хронична болест и пацијенти морају редовно да примају своју терапију, али лек који потпуно лечи болест још није пронађен. Ипак, новија истраживања и један пример дају велику наду.
21. 08. 2025. у 23:10

НАЈВРЕДНИЈЕ ЗА ЗДРАВО СТАРЕЊЕ: Ова воћка је обавезна после педесете године
КАКО старимо, очување менталне оштрине постаје све важније. Иако сте вероватно већ чули да укрштене речи и седам сати сна помажу мозгу, такође и храна коју једемо има велики утицај на когнитивне функције током старења.
21. 08. 2025. у 19:29
Коментари (0)